Фото: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Bijušais Latvijas hokeja izlases treneris Artis Ābols pēc Latvijas izlases neiekļūšanas ceturtdaļfinālā un izcīnītās devītās vietas LTV studijā atzina, ka nevajag hokejistus apliet ar samazgām, jo tie ir valsts praktiski labākie hokejisti.

Latvijas izlases rindās šajā turnīrā bija septiņi pasaules čempionātu debitanti, bet vairāki no vadošajiem hokejistiem nevarēja palīdzēt traumu un citu iemeslu dēļ. Latvijai neizdevās atkārtot pērn sasniegto, kad sensacionāli tika izcīnīta bronza. Lai gan Latvija netika ceturtdaļfinālā, izcīnītā devītā vieta kopvērtējumā ir trešais labākais rādītājs kopš 2010. gada un ceturtais labākais kopš 2005. gada, kad arī bija devītā vieta.

"Negribu nevienu nopelt. Mums no aizsargiem tikai trīs spēlē augstākajā līmenī – [Jānis] Jaks, [Kristaps] Zīle un [Ralfs] Freibergs. Pārējos es nenopeļu, tie ir mūsējie. Tie ir labākie, kas mums ir. Bet mēs gribam, lai viņi spēlē tajā līmenī, kādā nav spēlējuši. Mums desmit no visa sastāva ir, kas spēlē augstākajā līmenī. Desmit. Labi, vēl Daugaviņš spēlē Slovākijā, bet tā nav top līga. Bet viņš ir meistars. Tie, kas cenšas tikt augstāk, tas nav tik augsts līmenis. Bet mums nav citu spēlētāju," emocionāli LTV studijā sacīja Ābols, kurš nevēlējās komentēt un analizēt kāda atsevišķa spēlētāja sniegumu. "Slovākiem tikai trīs cilvēki ir no Slovākijas čempionāta – otrais vārtsargs un septītais, astotais aizsargs, kuri [pasaules čempionātā] spēlē divas minūtes. Vāciešiem – 19 ir no DEL [Vācijas bundeslīgas], pieci no NHL, viens no Šveices. Protams, ka mēs gribam un varam "ieķerties" kādā spēlē. Bet tāpēc ir šī statistika."

"Mums Latvijā nav neviena profesionāla kluba. Tā ir mūsu specifika. Kāpēc es to saku? Nu nevajag tagad viņus apliet ar samazgām, ka nav bronzas medaļas. Protams, ka varēja labāk, protams, ka ir daudz mīnusu. Bet tie ir mūsējie. Nospēlēja savu iespēju līmenī. Tas, kas notika pagājušā gadā, tas notiek reizi 27 gados. Protams, uz to tiecamies," piebilda Ābols, kurš pagājušajā "bronzas pavasarī" bija viens no izlases treneriem, bet šogad nebija valstsvienībā un turnīra laikā iejutās eksperta krēslā.

Arta Ābola dēls Rodrigo pēc pēdējās spēlēs sarunā ar LTV sacīja, ka ir palikusi "skāba pēcgarša". Tam piekrīt cits LTV eksperts, bijušais valstsvienības vārtsargs Edgars Masaļskis. "Nav saldskāba pēcgarša. Piekritīšu Rodrigo, ka ir skāba pēcgarša. Pirmās divas spēles, kur zaudējām punktus – un mums bija uzreiz šodien sarežģītāka situācija, jo vajadzēja trīs punktus. Arī citās spēlēs, kad smagi zaudējām Vācijai un Zviedrijai, no komandas neredzēju to cīņassparu. Es neredzēju to garu, to komandas garu. To īsto komandu laikam redzēju vienā spēlē pret Slovākiju."

"Ja esi redzējis vienā čempionātā 10 spēles, kur bija arī zaudējumi, bet tad spēlēja uz 120%, protams, palīdzēja mājas arēna. Bet te es to Latviju redzēju tikai vienā spēlē. Man laikam tā ir lielākā vilšanās. Jā, devītā vieta nav slikts rezultāts. Jau skatoties kalendāru bija skaidrs, ka atsevišķās spēlēs būs smagi. Devītā vieta ir normāls rezultāts Latvijas izlasei. Bet zaudētajās spēlēs neredzēju to cīņassparu un komandas garu, kas bija iepriekš. Tas man liekas nedaudz skābāk, skatoties uz šo izlasi," piebilda Masaļskis.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !