Foto: LETA

Latvijas hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans pēc tam, kad Latvijas izlase noslēdza dalību pasaules čempionātā, žurnālistiem atklāja, ka vēl nav runājis ar galveno treneri Tedu Nolanu par sadarbības turpināšanu nākotnē, taču uzsvēra, ka valstsvienība Stokholmā nav izpildījusi tai uzdoto uzdevumu un nav tikusi labāko astotniekā.

"Pagaidām par turpmāko sadarbību ar Nolanu man nekādas domas vēl nav. Līgums viņam beidzas 1. jūnijā, un sarunājām, ka tikai pēc tam runāsim. Cik zinu, Tedam ir divi darba piedāvājumi no Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubiem. redzēs, vai viņš kādam no tiem piekritīs. Par nākotni ar viņu neesam runājuši, jāietur pauze, jāveic analīze un tad mēs pie šī jautājuma atgriezīsimies," atklāja Lipmans.

Valstsvienība diemžēl nav izpildījusi tai doto uzdevumu, Lipmans vēlējās konstatēt tieši šo faktu. "Tas ir galvenais, taču mēs redzam, ka nāk jaunā paaudze, jauni spēlētāji, kuri grib cīnīties, tāpēc mums ir cerības uzlabot spēli. Iespējams, ka rezultāts varēja būt labāks, taču spēlētājiem bija jāpierod pie jaunas sistēmas, taču ja salīdzina ar pērno gadu, kad bijām 13. vietā, tad tagad esam pakāpušies augstāk," uzsvēra LHF prezidents.

Viņš arī norādīja, ka daži spēlētāji šajā čempionātā nav parādījuši to, kas no viņiem gaidīts. "Daži neparādīja to, kas bija jāparāda, un tas visupirms attiecas uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) hokejistiem. KHL viņiem bija labi rādītāji, kā, piemēram, Jānim Spruktam, Miķelim Rēdliham un vēl dažiem, bet te viņiem šie rādītāji bija pavisam citi. Negribu gan neko pārmest, taču mzliet sāpīgi ir, jo pret Dāniju, Norvēģiju viņi neparādīja to uz ko ir spējīgi. Tāpat grūti nākas konstatēt, ka trīs spēles pēc kārtas, kā arī 11 periodus pēc kārtas [216 minūtes un 5 sekundes] Latvijas izlase nospēlēja tukšā. Taču, ja nespēlē pirmā maiņa, tad ir saprotams, kāda spēle būs kopumā," Lipmans uzsvēra uz līderu pienesuma trūkumu.

"Analizēsim, kas notika, domāju, ka daži spēlētāji nākamgad komandā vairs nebūs, ar Nolanu par šo jautājumu jau runājām, un arī viņš nebija apmierināts ar dažiem spēlētājiem. Jaunie grib spēlēt, to viņi šajā čempionātā pierādīja, tāpēc potenciāls mums uzskatu, ir labs," Lipmans ir optimistisks.

LHF vadītājs arī uzskata, ka komanda varējusi būt saliedētāka, jeb kā viena ģimene, kādas, piemēram, Lipmana skatījumā bijušas Norvēģijas un Dānijas izlases. "Starp spēlētājiem nebija šādas saliedētības, mums nebija kā viena ģimene. Tas tāpēc, ka mūsu profesionāļi ne sevišķi saprata jaunos puišus, bet viņi laikam ir aizmirsuši, ka paši kādreiz arī bija jauni. Šajā ziņā lielāku lomu varēja uzņemties arī Nolana palīgi - [Artis] Ābols un [Viktors] Ignatjevs. Viņi labi zina visus spēlētājus, viņu raksturus, viņi varēja izdarīt vairāk, lai visi darītu vienu darbu," uz vēl vienu problēmu norādīja Lipmans.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pasaules čempionātu noslēdza 10. vietā, kas ir labākais rezultāts pēdējo trīs gadu laikā, tomēr dotais uzdevums vienalga netika izpildīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!