Foto: Reuters/Scanpix
"Euro Hockey Challenge" turnīra ietvaros pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta ceturtdien uzvaras izcīnīja Somijas un Norvēģijas hokeja izlases.

Somijas hokejisti viesos Odensē ar 7:0 (2:0, 2:0, 3:0) uzvarēja Dānijas valstsvienību. Somiem pa diviem vārtiem guva Juha Peka Hātaja un Anti Pilstrēms, bet pa vieniem Niklass Hagmans, Jūso Hietanens un Peka Jormaka.

Savukārt Norvēģijas hokejisti Lionā ar 4:2 (1:0, 3:1, 0:1) pieveica Franciju. Norvēģi izšķirošo pārsvaru panāca pirmajās divās trešdaļās, izvirzoties vadībā ar 4:1. Otros vārtus francūži guva tikai nepilnas trīs minūtes pirms mača beigām.

Norvēģijai divus vārtus guva Matss Froshaugs, bet pa vieniem Aleksandrs Rindāls un Magnuss Lindāls. Francūžiem vārtus guva Metjū Briāns un Antuāns Gutigs.

Somija un Francija ir Latvijas izlases pretinieces pasaules čempionāta priekšsacīkstēs Helsinku grupā, bet Dānija un Norvēģija spēlēs Stokholmas grupā. 2013.gada pasaules čempionāts sāksies 3.maijā, bet Latvijas izlasei pirmā spēle ir 4.maijā pret Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!