Lietuvas un Igaunijas hokeja izlases trešdien piedzīvoja zaudējumus arī trešajās pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas spēlēs.

Lietuvas izlase ar rezultātu 0:7 (0:2, 0:2, 0:3) piedzīvoja sagrāvi Ukrainas valstsvienībai, bet Igaunija ar rezultātu 3:6 (1:2, 2:2, 0:2) piekāpās Rumānijai. Vēl B grupas spēlēs Polija ar 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pārspēja Nīderlandi.

Pēc trim spēlēm līderpozīcijās ar deviņiem punktiem ir Ukraina un Polija, Nīderlandes kontā seši punkti, trīs punkti Rumānijai, bet Igaunija un Lietuva pagaidām cīnās bez punktiem.

Tikmēr pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā Japāna ar rezultātu 6:5 (1:0, 3:3, 2:2) uzvarēja Dienvidkoreju, Itālija ar 5:1 (1:1, 1:0 3:0) pārliecinoši pārspēja Lielbritāniju, bet Ungārija ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) pieveica Kazahstānu.

Kopvērtējumā pēc trim kārtām A grupas līderpozīcijā ir Itālija, kas iekrājusi deviņus punktus, septiņi un seši punkti attiecīgi ir Ungārijai un Kazahstānai, Japāna tikusi pie trim punktiem, Dienvidkoreja ar diviem punktiem ir piektajā pozīcijā, bet pēdējā, sestajā vietā ir Lielbritānija, kas punktus vēl nav izcīnījusi.

Pasaules čempionāta jaunā sistēma paredz, ka vietu augstākajā divīzijā zaudē divas komandas, kuru vietā elitē nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupas divas labākās komandas. Savukārt vājākā komanda noslīdēs uz pirmās divīzijas B grupu, no kuras pirmās vietas ieguvēja spēlēs A grupā. Uz otrās divīzijas A grupu izkritīs pirmās divīzijas B grupas vājākā komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!