Foto: DELFI
Gūtā uzvara pret Baltkrievijas valstsvienību ir palielinājusi jaunā vārtsarga Kristera Gudļevska izredzes Latvijas izlases rindās aizbraukt uz gaidāmo pasaules čempionātu, uzskata hokejists.

Kā ziņots, sestdien Latvijas izlase pēdējā pārbaudes spēlē savā laukumā pirms pasaules čempionāta ar 4:1 pieveica Baltkrieviju, svinot pirmo panākumu sešās aizvadītajās "Euro Hockey Challenge" (EHC) turnīra cīņās. Vārtus šajā mačā sargāja Gudļevskis.

"Pēc tik slikta iepriekšējā mača komanda "savācās". Mēs spēlējām pavisam citu hokeju, tāpēc arī uzvarējām," pēc sestdienas mača izteicās vārtsargs.

"Šīs ir pārbaudes spēles, un tieši tagad vajag izmēģināt dažādus taktiskos zīmējumus. Tāpēc no šīm spēlēm nav jāizdara nekādi secinājumi," komandas atšķirīgo sniegumu divos mačos pret Baltkrieviju skaidroja vārtsargs.

Gudļevskim izlases sagatavošanās posmā Latvijas vārtu drošība tika uzticēta divās spēlēs, vārtsargam abās nodemonstrējot pārliecinošu sniegumu. Ņemot vērā izlases pamatvārtsarga Edgara Masaļska veselības problēmas, Gudļevskis uz doto brīdi šķietami apsteidzis Māri Jučeru cīņā par izlases otro numuru.

"Par to, ka došos uz čempionātu, nevaru būt drošs, jo sastāvs nav nosaukts. Kad to nosauks, tad arī būšu drošs," izteicās vārtsargs. "Subjektīvi skatoties, šī uzvarētā spēle palielina manas izredzes tur nokļūt."

Pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta Latvija 28.aprīlī izbraukumā tiksies ar Franciju.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.
Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!