Foto: AFP/Scanpix
Eirotūres noslēdzošā posma pirmajās spēlēs ceturtdien uzvaras svinēja Zviedrijas un Čehijas hokeja izlase.

Čehijas izlase, kas ir noslēdzošā posma mājiniece, Brno ar 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) pieveica Somijas valstsvienību. Otrā perioda sākumā Petrs Hubačeks un Petrs Tankrats nepilnas minūtes laikā panāca 2:0 čehu labā, bet somi ātri vienus vārtus atguva – precīzs bija Janne Pesonens. Trešā perioda sākumā Ville Vitaluma izlīdzināja rezultātu, bet pēc mirkļa Zbiņeks Irgls guva Čehijai uzvaras vārtus.

Tikmēr citā mačā, kas bija pārcelts uz Zviedrijas pilsētu Jenšēpingu, mājinieki zviedru hokejisti ar 4:2 pieveica Krieviju. Zviedri līdz otrā perioda beigām bija panākuši jau 4:0 savā labā, līdz perioda beigām Krievijas hokejisti spēja gūt divus vārtus, taču pēdējā trešdaļā saasināt cīņu par uzvaru Krievija nespēja.

Uzvarētājiem vārtus guva Niklass Dānielsons, Niklass Pērsons, Diks Akselsons un Linuss Umarks, bet Krievijai vārtus guva Sergejs Mozjakins un Aleksandrs Svitovs.

Eirotūres pēdējā posmā turpinājumā sestdien Čehija tiksies Zviedriju un Somija ar Krieviju, bet svētdien Zviedrija spēlēs pret Somiju un Krievija pret Čehiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!