Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases treneri pasaules čempionāta pirmajam mačam nepieteiks aizsargu Jāni Andersonu, bet diskvalifikācijas dēļ nevarēs spēlēt Koba Jass, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Koba Jass nevar palīdzēt pirmajās divās spēlēs, jo viņam jāizcieš divu maču diskvalifikācija. Pērnā gada pasaules čempionāta pēdējā spēlē, kurā Latvijas izlase ar rezultātu 0:4 piekāpās Zviedrijai, Jass saķērās ar Ēriku Karlsonu. Abi saņēma noraidījumus, bet kad viņi atgriezās laukumā Jass vēlreiz uzbruka pretiniekam. Latvijas uzbrucējs saņēma 5+20 minūšu noraidījumu, bet zviedrs netika sodīts. IIHF Disciplinārā komiteja Latvijas hokejista rīcību nosauca par nepiedodamu un neattaisnojamu.

Tādējādi Koba Jass izlaidīs maču pret Krieviju, kā arī 5.maija spēli pret ASV.

Tikmēr pagaidām nav skaidrība vārtsargu jautājumā. Nolans ar saviem palīgiem solās lēmumu pieņemt spēles dienā pēc rīta treniņa.

Latvijas izlases treneru korpuss pagaidām pasaules čempionātam pieteicis visus uz Helsinkiem aizbraukušos 24 spēlētājus, bet viena vieta tiek taupīta Zemgum Girgensonam, par kura iespējamo pievienošanos joprojām nav skaidrības.

Latvijas un Krievijas hokeja izlašu spēle Helsinkos sestdien, 4.maijā, sāksies pulksten 16:15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!