Foto: AP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionātā pie otrās uzvaras divās spēlēs sestdien tika ASV izlase, kas ar grūtībām 3:2 (0:0, 1:2, 2:0) pieveica pasaules vicečempioni Šveici. Spēli gan aizēnoja tiesnešu divi strīdīgi lēmumi, neieskaitot šveiciešu divus vārtu guvumus.

Šveicei tas bija otrais zaudējums divās spēlēs. Abas komandas ir Latvijas izlases grupā.

Otrā perioda otrajā minūtē Deniss Holenšteins guva šveiciešiem pirmos vārtus, pēc piecām minūtēm Pīters Millers izlīdzināja rezultātu, bet vēl pēc trīs minūtēm Damjēns Brunners otro reizi mačā vadībā izvirzīja Šveici. Uzvaru amerikāņi sev nodrošināja pēdējā periodā, kad precīzi bija Kregs Smits un Tailers Džonsons.

Amerikāņi, iespējams, varēja arī netikt pie uzvaras, ja vien trešajā periodā divreiz strīdīgās situācijās tiesneši būtu lēmuši par labu Šveicei. Sākumā Šveice varēja panākt 3:2 un raidīja ripu vārtos, bet līnijtiesnesis pieņēma ļoti apšaubāmu lēmumu par aizmuguri. Savukārt mača izskaņā šveicieši raidīja ripu vārtos, un tad rezultāts kļūtu 3:3. Taču šoreiz kāds no šveiciešiem nedaudz pa ātru ieslidoja pretinieku zonā, ko fiksēja tiesneši un pēc nelielas konsultācijas vārtu guvumu nefiksēja.

$d_id=22; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!