Foto: F64
Jebkurš sporta forums ir ne tikai svētki līdzjutējiem, cīņa sportistiem, bet arī darbs masu mediju pārstāvjiem, bet šāgada pasaules hokeja čempionāts Baltkrievijā vismaz pēdējiem pagaidām sagādā vairāk problēmu un neizpratnes.

Žurnālistiem darbam patiesībā jau nevajag daudz - sēdvietu spēļu arēnā, internetu un kādu nebūt "darba vietu" preses centrā. Spriežot pēc reportāžām no Minskas, problēmas ir visās šajās jomās.

Lai iekļūtu ledus arēnā, masu mediju pārstāvjiem ir jāiziet cauri drošības pārbaudei, kurā tiek "līdz vīlītei" pārbaudīts viss somu saturs un arī paši žurnālisti, turklāt sieviešu pārbaudi vismaz turnīra pirmajā dienā veica puisis, kurš "ar jūras kājnieka smaidu", kā raksta "championat.ru" korespondents, solīja to veikt "maigi". Dienas otrajā pusē viņam tomēr pievienojās sieviešu kārtas drošībniece, jo daiļā dzimuma pārstāvju ir ne mazums kā rakstošo, tā fotografējošo rindās.

"Rakstošajiem" medijiem ar tehnikas uzrādīšanu vēl nav tik daudz problēmu - portatīvais dators, diktofons, bloknots, pildspalva, bet kad visu savu "bagātību" jāuzrāda fotogrāfiem, kuru "ekipējums" ir iespaidīgs, drošības pārbaudes kļūst par diezgan ilgu "izklaidi", jo pārbaudītāji nav pārāk kompetenti fototehnikā, un jautājumi "un kas tā par kastīti?" atskan diezgan bieži. Un tā vairākas reizes dienā, jo preses centrs, kas ir visai neparasti, neatrodas tajā pašā ēkā, kur notiek spēles - lai uzņemtos attēlus apstrādātu un nosūtītu aģentūrām, ir jāpamet viena arēna un jādodas uz citu. Un atkal caur pilnu drošības pārbaudi. Un tā vairākas reizes dienā. "Es 20 gadus strādāju sporta fotografēšanā, un izrādās, ka vēl daudz ko neesmu pieredzējis," smejas kāds zviedru fotogrāfs.

Internets ledus arēnā esot. Bet nestabils, turklāt brīdī, kad hallē ierodas Baltkrievijas prezidents, kuram ļoti patīk hokejs, tas drošības apsvērumu dēļ tiek "slāpēts". Jūs gatavojat "karsto" reportāžu uzreiz pēc spēles? Tas nekas... "Prātīgākie žurnālisti ar saprotošu smaidu vēroja preses centrā ieskrējušos kolēģus, kas lādēja visu un visus," raksta "championat.ru" korespondents.

Un pat ar preses ložu problēmas - izrādās, ka uz šīm sēdvietām, ko grezno uzraksts "Media", ir pārdotas skatītāju biļetes un žurnālistiem lika tās pamest. "Jā, šī ir mediju loža, jā, šīs ir jūsu vietas, bet, piedodiet, jūs te nevarat palikt," laipnais brīvprātīgais bija nepielūdzams. "Mūs te nav gaidījuši," pēc pirmās turnīra dienas secina portāla korespondents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!