Foto: LETA

Nelielas veiksmes gadījumā Latvijas hokeja izlasei šobrīd Minskā notiekošajā pasaules čempionātā būtu vairāk punktu, uzskata viens no valstsvienības treneriem Toms Kūlens.

Latvijas hokejisti šobrīd pasaules čempionātā aizvadījusi trīs spēles, no maksimāli deviņiem iespējamiem punktiem iekrājot sešus. Vienīgā neveiksme tika ciesta svētdien pret Vāciju, kad Latvija atzina pretinieku pārspēku ar 2:3, turklāt uzvaras ripu sāncenši guva, realizēdami "bullīti". Nākamo dueli turnīrā Latvija aizvadīs jau ceturtdien, kad tiksies ar ASV.

"Mačs ar ASV būs svarīgs, un to saprotam. Nelielas veiksmes gadījumā mūsu rīcībā šobrīd būtu vairāk punktu," pēc trešdien aizvadītā treniņa žurnālistiem teica Kūlens. "Atskatoties atkārtojumu, kurā redzams Vācijas izlases otro vārtu guvums, skaidri var ievērot, ka vācieši bija aizmugures stāvoklī, kad ienāca mūsu zonā. Savukārt trešā perioda izskaņā uz mūsu vārtiem nozīmēja soda metienu ļoti strīdīgā situācijā. Tiesa, nevaru par to neko spriest, jo neesmu tiesnesis."

Kā zināms, otrdien Latvija ļoti spraigā duelī ar 5:4 uzvarēja Kazahstānu, lai gan mača pirmo trešdaļu aizvadīja ļoti blāvi.

"Vakar izcīnījām svarīgu uzvaru, kas mūsu vidi padara pozitīvāku. Bijām nedaudz vīlušies tajā, ka kļūdījāmies vidējā zonā, kā arī nespējām pretinieku zonā nogādāt ripu aiz viņu aizsargiem. Pirmajā periodā spēle nevedās, kā gribējām, taču otrajā trešdaļā viss bija labi līdz pēdējām divām minūtēm, kad Kazahstāna guva vārtus. Savukārt trešajā periodā ļāvām pretiniekiem izdarīt vien dažus metienus pa mūsu vārtiem," atceras Kūlens.

Kanādiešu speciālists atklāja, ka pret ASV izlasi visi spēlētāji varētu būt gatavi spēlēt, lai gan uzbrucējs Kaspars Daugaviņš ir iedzīvojies potītes sasitumā. Pastāv arī liela iespēja, ka treneri turpinās rotēt vārtsargus un ceturtdien laukumā dosies Kristers Gudļevskis, sacīja Kūlens.

"Nākamajās spēlēs mums ripa jānogādā aiz pretinieku aizsargiem, tāpat mums ir jāsamazina kļūdas un noraidījumi. Tas nav nekas sarežģīts, viss ir gaužām vienkārši. Ja mums tas izdosies, būs labāk, jo vairākums mums ir labs, arī mazākumā cīnāmies atzīstami. Mums ir jāspēlē labāk, jāpilda spēles plāns, kas mūs padarīs konkurētspējīgākus pret ASV, kam sastāvā ir vairāki Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji," sacīja izlases treneris, kurš Baltkrievijā ir pirmo reizi. "Minska ir pavisam citādāka, nekā to iepriekš biju iztēlojies. Pirms tam man tā asociējās ar Krieviju, bet pēdējais, ko esmu tur redzējis, ir Soči, kas vairāk ir tāda kā Disnejlenda. Taču tagad, atbraucot uz Minsku, esmu patīkami pārsteigts. Skaista pilsēta."

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!