Foto: F64

Latvijas hokeja izlases spēlētāji ir sākuši ticēt, ka var gūt uzvaras un cīnīties ar pasaules dūžiem, pēc nozīmīgās uzvaras

Kā ziņots, pasaules čempionāta ceturtās kārtas mačā Latvija dramatisma pilnā cīņā ceturtdien ar 6:5 (2:1, 1:2, 3:2) pieveica ASV izlasi.

"Biju ļoti lepns, ka puiši nepadevās. Viņi cīnījās un cīnījās, taču amerikāņi atspēlējās, bet Latvijas izlase tik un tā nemeta plinti krūmos," izteicās Nolans. "ASV komandai ir liels ātrums, bet mums bija jācenšas apturēt viņus neitrālajā zonā un gaidīt savas iespējas un viņu kļūdas. Bija nepieciešams būt pacietīgiem. Pelnījām noraidījumus, jo amerikāņi bija ātri."

"Ticība sev bija šīs uzvaras atslēga. ASV nepadevās un izlīdzināja rezultātu. Taču mēs turpinājām strādāt - Kaspars Daugaviņš guva ļoti svarīgus vārtus, taču sāncenšiem izdevās izlīdzināt, bet tad Zemgus Girgensons guva vēl vienus vārtus. Pēc tam bija lieliski redzēt Herbertu Vasiļjevu klasiskā izgājienā uz vārtiem. Šādu izrāvienu un apvešanu viņš noteikti savas karjeras laikā ir veicis tūkstošiem reižu," sacīja Nolans.

Nolans, kuram šis ir pēdējais turnīrs pie Latvijas hokeja izlases stūres, sacīja, ka sācis atmaksāties triju gadu laikā ieguldītais darbs.

"Mīlu savu darbu Latvijas izlasē, ko sāku pirms trim gadiem. Pa šo laiku spēlētāji ir sākuši ticēt, ka mēs varam uzvarēt un cīnīties ar pasaules dūžiem. Tas, ko šodien redzēju, bija šo trīs gadu darbs," pauda kanādietis, uzslavējot Latvijas jaunos hokeja talantus. "Girgensons, kurš savos 20 gados guva tik svarīgus vārtus, Latvijai nākotnē būs kaut kas nozīmīgs. Arī Gudļevskis šodien spēlēja labi. Viņš ir vēl viens jauns hokejists, kurš ar savu nelielo pieredzi ir ieradies tik nozīmīgā turnīrā kā šis. Gudļevskis ir vēl viena spilgta zvaigzne Latvijas hokeja debesīs."

"Katra spēle šajā turnīrā ir grūta. Šovakar puišiem atgādināju: Ja turpināsi visu darīt pareizi, notiks labas lietas. Pagaidām hokejisti spēlē labi un viss notiek mums par labu. Darīsim visu iespējamo, lai tā turpinātos," atzina Nolans, kurš piebilda, ka piektdien hokejistiem tiks dota godam nopelnīta atpūta.

Latvijas izlase amerikāņus pasaules čempionātā uzvarējusi pirmoreiz kopš 2001.gada, pārtraucot sešu neveiksmju sēriju.

B apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 12 punktiem četrās spēlēs ieņem Krievija, bet tai ar deviņiem punktiem seko Latvija. ASV un Baltkrievijas izlasēm ir pa sešiem punktiem, piektā ar pieciem punktiem ir Vācija, Somijai un Šveicei ir trīs punkti, bet Kazahstānas kontā viens punkts.

Latvija nākamo reizi laukumā dosies sestdien, kad spēkosies ar Krieviju, bet pēc tam gaidāmi mači arī pret Baltkrieviju un Šveici.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!