Foto: F64

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis nav pārāk apmierināts ar savu sniegumu pasaules čempionāta mačā ar ASV, tomēr pauž prieku, ka laukuma spēlētāji viņu izglābuši.

Kā ziņots, pasaules čempionāta ceturtās kārtas mačā Latvija dramatisma pilnā cīņā ceturtdien ar 6:5 (2:1, 1:2, 3:2) pieveica ASV izlasi.

"Man ir ko sev pārmest, tomēr paldies čaļiem, ka izglāba mani," uzreiz pēc mača žurnālistiem teica Gudļevskis. "Jā, šajā mačā rezultāts gāja kā šūpolēs, tomēr galvenais, ka ir uzvara. Ja varam šādi uzvarēt, spēlēsim tā."

"Grūti teikt, ka spēle bija sarežģīta, tomēr strādāt man vēl ir pie kā," secināja vārtsargs.

Atstāstot sarunas ģērbtuvē pārtraukumā, Gudļevskis uzsvēra, ka visi ticējuši uzvarai.

"Bija jācīnās līdz galam un jāizmanto momenti," stāstīja Gudļevskis, atzīstot, ka pēc šāda panākuma ir fantastiskas emocijas.

Latvijas izlase amerikāņus pasaules čempionātā uzvarējusi pirmoreiz kopš 2001.gada, pārtraucot sešu neveiksmju sēriju.

B apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 12 punktiem četrās spēlēs ieņem Krievija, bet tai ar deviņiem punktiem seko Latvija. ASV un Baltkrievijas izlasēm ir pa sešiem punktiem, piektā ar pieciem punktiem ir Vācija, Somijai un Šveicei ir trīs punkti, bet Kazahstānas kontā viens punkts.

Pēdējā ceturtās kārtas mačā ceturtdienas vakarā Somija tiksies ar Baltkrieviju.

Latvija nākamo reizi laukumā dosies sestdien, kad spēkosies ar Krieviju, bet pēc tam gaidāmi mači arī pret Baltkrieviju un Šveici.

Pasaules čempionātā 16 izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Komandām, kuras grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Austrija un Slovēnija, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!