Turcijā, Izmirā, pagājušajā nedēļas nogalē sākās pasaules hokeja čempionāts trešajā divīzijā, kurā debiju piedzīvojusi Bosnijas un Hercegovinas izlase.

Bosniešu pirmie centieni spēlēt pasaules čempionātā pirms septiņiem gadiem cieta neveiksmi. Toreiz Bosnija un Hercegovina kvalifikācijas spēlē par tiesībām piedalīties pasaules čempionātā trešajā divīzijā zaudēja Grieķijai. Tagad bosnieši atgriezušies uz ledus un piedalās pasaules čempionātā zemākajā – trešajā – divīzijā.

Bosnijas un Hercegovinas atgriešanās iesākusies pirms vairāk nekā gada, kad Sarajevā, lai atzīmētu 1984.gada olimpisko spēļu gadadienu, pārbaudes spēles aizvadīja Ļubļanas "Olimpia". Drīz pēc tam vairāki entuziasti izveidojuši valstsvienību, kas aizvadījusi mačus pret Turciju. Šīs spēles Turcijā klātienē vērojuši vairāk nekā 7000 bosniešu.

Redzot, ka hokejs gūst popularitāti, Bosnijas un Hercegovinas izlase pieteicās dalībai pasaules čempionātā zemākajā divīzijā. Bosnijas un Hercegovinas pretinieces turnīrā Izmirā ir mājiniece Turcija, kā arī Honkonga, Ziemeļkoreja, Gruzija, Luksemburga un AAE. Pirmajās četrās spēlēs bosnieši gan vēl nav guvuši vārtus, bet ielaiduši 37 ripas savos vārtos. Tikpat vāji un bez uzvarām pagaidām gan arī cīnās AAE un Gruzija, kuras gan spējušas gūt attiecīgi piecus un 11 vārtus. Tikmēr Turcija, Ziemeļkoreja, Honkonga un Luksemburga pirmajās spēlēs guvušas tikai uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!