Foto: F64
Latvijas hokeja uzbrucējs Miks Indrašis piektdien notikušā Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra mačā gūtā savainojuma dēļ varētu nespēlēt Čehijā gaidāmajā pasaules čempionātā, informēja izlases galvenais ārsts Jānis Kvēps.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase, gatavojoties nākamajā mēnesī gaidāmajam pasaules čempionātam, piektdien EHC turnīra ietvaros Rīgā ar 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) piekāpās Francijas valstsvienībai.

Mača otrā perioda 13.minūtē Miks Indrašis pēc sadursmes ar pretinieku devās uz ģērbtuvēm, tā arī neatgriežoties spēlē, jo guva pleca un atslēgas kaula savainojumu. Kvēps pauda, ka hokejists varētu nespēlēt vismaz mēnesi, tādējādi pasaules čempionāts varētu iet secen. Tiesa, galējais apstiprinājums par Indraša dalību Čehijā gaidāmajā turnīrā būs pirmdien.

Latvijas hokejists šo sezonu aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo". Šajā sezonā Indrašis 59 spēļu laikā guva 16 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, izpelnoties negatīvu lietderības koeficientu -2.

Jau ziņots, ka Latvijas valstsvienība pirmajā pārbaudes mačā ar Francijas izlasi ceturtdien piedzīvoja zaudējumu ar 1:2.

Savukārt savās pirmajās divās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta, kas tika aizvadītas EHC turnīrā, Latvijas izlase pagājušajā nedēļā ar 1:2 piekāpās un ar 1:0 pārspēja Baltkrieviju. Pašlaik Latvijas izlases treniņos spēlētāju skaits ir virs 30 un darbs notiek divās grupās.

EHC turnīra turpinājumā Latvija 17. un 18.aprīlī izbraukumā aizvadīs cīņas ar Norvēģiju. Savukārt 24. un 25.aprīlī "Arēnā Rīga" gaidāmas pārbaudes spēles ar Slovākijas izlasi.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!