Foto: F64

Kanādas hokeja izlase savus pretiniekus allaž vēlas jau sākumā samalt kā gaļasmašīnā, tāpēc Latvijai svarīgi aizvadīt labu pirmo treniņu, uzskata Latvijas valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Kā zināms, pasaules čempionāta pirmajā mačā piektdien Latvijas izlase spēkosies ar vienu no sacensību galvenajām favorītēm Kanādu.

"Viņu mentalitāte ir pavisam vienkārša - kanādieši kāpj uz ledus un grib pretiniekus samalt kā gaļasmašīnā," pauda Daugaviņš. "Viņiem nepatīk, ka pretinieki turas līdzi, tāpēc mums labi jānospēlē pirmā trešdaļa. Tad viņiem var sākties problēmas. Tādos brīžos daudzi gribēs sākt spēlēt individuāli, un tā ir viņu vājākā vieta."

Kā zināms, iepriekšējā abu komandu spēle bija Soču olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, kad Latvija nebija tālu no sensācijas sagādāšanas, piekāpjoties vien ar rezultātu 1:2.

"Pats Sočos nespēlēju, tomēr šajā mačā bija līdzīgi - Latvija aizvadīja lieliski visu maču, tāpēc viņiem sākās panika," pastāstīja Daugaviņš.

Pirms čempionāta Daugaviņš tika iecelts par izlases kapteini. "Uz krekla C burts nav smags, bet pienākumus tas vairāk dod tieši ārpus laukuma, kad, piemēram, jāiet parunāt ar treneriem. Laukumā visi ir vienlīdzīgi."

"Latvijas izlasē rezultāts, protams, būs jātaisa pirmajām divām maiņām, bet ceru, ka arī pārējie džeki metīs golus," neilgi pirms čempionāta sākuma pauda uzbrucējs.

Šosezon Daugaviņš spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Dinamo" rindās. Regulārajā sezonā latvietis 56 spēlēs guva 22 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, kas bija labākais rezultāts komandā. Izslēgšanas spēlēs Daugaviņam tik labi neveicās, jo 11 mačos latvietis guva vienus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Šobrīd Latvijas izlases rīcībā ir 26 spēlētāji, turklāt vienība joprojām saglabā cerības arī uz Ziemeļamerikā esošo vārtsargu Kristeru Gudļevski, kuram noslēgusies sezona Amerikas Hokeja līgā (AHL). Tikmēr kļuvis skaidrs, ka komandai nepievienosies Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vankūveras "Canucks" uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš iedzīvojies ceļgala savainojumā.

Turnīram nedrīkst pieteikt vairāk par 25 spēlētājiem. Paredzams, ka ne ātrāk par čempionāta otro pusi izlasei varēs palīdzēt Indrašis, kurš pašlaik turpina atlabt no traumas.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!