Foto: LETA
Latvijas hokeja vārtsargs Ervīns Muštukovs apmierināts, ka beidzot izdevies izlases sastāvā debitēt pasaules čempionātos, kaut duelī ar Kanādu viņš savos vārtos ielaida piecas ripas.

Piedaloties savā otrajā pasaules čempionātā, Muštukovs debiju izlasē oficiālos mačos piedzīvoja turnīra atklāšanas spēlē pret Kanādu, tomēr ielaida piecas ripas un jau otrajā trešdaļā tika nomainīts.

"Savu debiju izlasē nav iespējams aizmirst, bet kopumā viss kārtībā. Maču iesākām normāli un 10 minūtes itin labi noturējāmies, bet vienā brīdī tie "goli" sāka krist. Veiksme bija pretinieku pusē, bet redzams, ka viņi spēj iemest pat desmit vārtus vienā mačā," dueli pret Kanādu sarunā ar žurnālistiem atcerējās Muštukovs. "Labāk debitēju šādi nekā nekā."

Latvijas izlase čempionātu iesāka ar trim zaudējumiem pret spēcīgajām Kanādu, Čehiju un Zviedriju, bet pirmo uzvaru guva trešdien, kad ar 2:1 pagarinājumā pieveica Šveici, lielisku sniegumu demonstrējot vārtsargam Edgaram Masaļskim.

"Maču pret Šveici uzvarēja Edgars. Kaut cerēju, ka varam uzvarēt, uzskatu, ka šveicieši bija stipri pārāki, bet Edgars izvilka un arī veiksme uzsmaidīja. Ja šveicieši būtu iemetuši piecas ripas, nevarētu teikt, ka būtu slikta spēle, bet tāpat varēja būt arī astoņas ielaistas ripas," kā vienmēr tiešs bija Muštukovs. "Pēc mača visi bijām priecīgi, ka turpinām cīņu par ceturtdaļfinālu. Viss joprojām atkarīgs no mums."

Nākamajā spēlē Latvijas izlase jau piektdien spēkosies ar Vāciju, ko oficiālos mačos nav spējusi uzvarēt kopš 2012.gada pasaules čempionāta.

"Par Vācijas hokeju neko īpašu nezinu, bet šķiet, ka viņi mums neērts pretinieks. Kad Vācija debitēja A grupā, uzvarējām viņus ar 8:0, bet pēdējos gados esam tikai zaudējuši. Kaut viņiem nav optimālais sastāvs, mums ir kaut kas līdzīgs, jo trūkst vairāk nekā desmit spēlētāju no olimpiskā sastāva. Vācijai ir lielākas rezerves un var tos spēlētājus aizstāt, bet mums ir lielākas problēmas," teica Muštukovs.

Zīmīgi, ka uzreiz pēc Muštukova debijas spēles ar Kanādu tika izziņots, ka vārtsargs noslēdzis līgumu ar Francijas augstākās līgas komandu Grenobles "Bruleurs de Loups".

"Pārrunas ar Grenobles komandu notika jau nedēļas trīs pirms čempionāta, bet publicējām to 1.maijā, jo iepriekšējais līgums bija spēkā līdz 30.aprīlim. Francijas čempionāts man nešķiet augstāks par Dānijas, tas ir vienkārši citāds - man Dānijā jau apnicis spēlēt, kaut kas jāpamaina," pauda vārtsargs.

Šo sezonu Muštukovs aizvadīja Dānijā, Olborgas "Pirates" komandā, regulārajā čempionātā piedaloties 35 spēlēs, kuru laikā vidēji ielaida 2,77 ripas un atvairīja 92% pretinieku metienu. Savukārt piecās izslēgšanas cīņās viņš caurmērā savā "cietoksnī" ielaida 3,07 ripas, bet atvairīja 91,2% raidījumu.

Savas karjeras laikā Muštukovs spēlējis ne tikai Latvijas un Dānijas komandās, bet arī Ziemeļamerikā, Lielbritānijā un Zviedrijā, turklāt savulaik paguva divus mačus aizvadīt arī KHL Latvijas komandā Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!