Foto: F64

Jaunais Latvijas hokeja izlases treneris Leonīds Beresņevs Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē iepazīstinājis ar valstsvienības gatavošanās plāniem šāgada pasaules čempionātam, vēsta LHF mājas lapa.

Beresņevs atzina, ka cītīgi tiek sekots Rīgas "Dinamo" komandas gaitām Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), kur visi latviešu spēlētāji ir potenciālie kandidāti dalībai pasaules čempionātā Maskavā. Tāpat aktīvi tiek sekots pārējiem izlases kandidātiem citās līgās.

Gatavošanos pasaules čempionātam izlase plāno uzsākt 21. martā un gatavošanās posma ietvaros tiks aizvadītas astoņas "Euro Hockey Challenge" tūres spēles - izbraukumā divas reizes tiekoties ar Dānijas un Šveices izlasēm, savukārt mājās - ar Baltkrieviju un Vāciju.

Kā zināms, Leonīds Beresņevs izlases trenera amatā tika apstiprināts februāra sākumā, un viņam šī ir trešā reize valstsvienības vadībā. Iepriekš Latvijas izlasē Berseņevs strādāja no 1995. līdz 1999. gadam, ievedot Latviju pasaules čempionāta elites divīzijā, kā arī 2005. un 2006. gadā.

2015. gadā Beresņeva vadībā Latvijas U20 izlase izcīnīja tiesības šogad spēlēt pasaules čempionāta elites divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!