Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas hokeja izlase, kas piektdien, 6. maijā, pasaules čempionātu iesāka ar zaudējumu 0:3 spēlē pret Čehiju, piecus gadus nebija kādu maču beigusi bez gūtajiem vārtiem, turklāt pirmo reizi pasaules čempionātos vārtus neguva galvenā trenera Oļega Znaroka vadībā.

2011. gadā pasaules čempionātā Slovākijā priekšsacīkšu spēlē Krievija ar 0:2 zaudēja Vācijai, bet tad pusfinālā ar 0:3 piekāpās arī Somijai. Pēc šīs spēles līdz pat piektdienai katru gadu Krievijas izlase visās spēlēs bija guvusi vismaz vienus vārtus.

"Pasaules čempionāts mums ir mājās, un spēlētāji acīmredzami netika galā ar uztraukumu. Pirmais periods nebija slikts, bija iespējas gūt vārtus, taču iegāza nevajadzīgie noraidījumi. Neizdevās spēle vairākumā, bet, kas svarīgāk, - izdevību realizācija iegāza," pēc spēles teica Krievijas izlases treneris Oļegs Znaroks. "Nav panikas. Tā bija tikai pirmā spēle. Viss ir kārtībā, virzamies uz priekšu."

Krievijas izlasei sestdiena ir brīvdiena, svētdien to gaida spēle pret Kazahstānu, bet pirmdien, 9. maijā, Latvijas izlasi gaida duelis ar Krieviju un Znaroku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!