Foto: AFP/Scanpix
Negaidīti pārliecinošu uzvaru pasaules čempionāta B apakšgrupas pēdējā spēlē otrdien, 17. maijā, izcīnīja Somijas izlase, kas ar rezultātu 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) sagrāva Kanādas izlasi, izcīnot pirmo vietu grupas kopvērtējumā.

Līdz ar to Somijas izlase ceturtdaļfinālā tiksies ar Dānijas valstsvienību, kas A grupā ierindojās ceturtajā vietā. Tikmēr Kanādas izlases pretiniece būs Zviedrija.

Kanādas izlase spēli sāka ar vētrainiem uzbrukumiem, taču somu hokejisti pirmajā periodā prata savus vārtus nosargāt. Otrajā periodā Somija darbojās drošāk, kas ļāva izvirzīties vadībā. 27. minūtē Kanādas vārtsargs Kems Talbots aiz vārtiem pazaudēja ripu, un somi izspēlēja uzbrukumu, kurā Miko Rantanens piespēlēja Tomi Kivisto, un viņš meta cauri spēlētāju burzmai un izvirzīja vadībā Somiju.

37. minūtē Somijas izlase dubultoja savu pārsvaru, kad pretuzbrukumā Leo Komarovs izmeta cauri Kanādas vārtsargam, kurš nenospēlēja veiksmīgi. Divas minūtes pēc tam Somijas izlase viduzonā pārtvēra ripu un metās pretuzbrukumā. Pēc Mikas Pioralas piespēles Sebastjana Aho metienu Talbots atvairīja ar nūju, taču Piorala bija pirmais pie ripas un meta to vārtos.

Trešās trešdaļas sākumā Somijas izlase atkal ātri devā uzbrukumā, kurā Piorala viegli meta pa vārtiem no asa leņķa, bet Talbots ripu atsita tieši Jarno Koskirantam uz nūjas, un somu uzbrucējs nekļūdījās. Mača turpinājumā rezultāts vairs nemainījās.

Somijas izlases vārtsargs Miko Koskinens tika galā ar 21 pretinieku metienu, ne reizi neielaižot ripu savos vārtos.

$duelID=375;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!