Foto: AP/Scanpix
Pasaules čempionu titula aizstāvēšanu ar uzvaru piektdien, 5. maijā, sāka Kanādas hokeja izlase, kas 2017. gada pasaules čempionāta Parīzes grupas spēlē aizraujošā cīņā ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) pieveica Čehijas valstsvienību.
Abas komandas priecēja skatītājus ar daudzām vārtu gūšanas iespējām, spēles lielāko daļu pārsvars bija čehiem, bet labāk savas iespējas izmantoja kanādieši. Pirmajā periodā Raians O'Reilijs guva hokeja dzimtenes pārstāvjiem pirmos vārtus, bet otrā perioda sākumā Maiks Matesons izmantoja skaitlisko vairākumu, panākot 2:0.

Čehija savu iespēju beidzot izmantoja pēdējās trešdaļas vidū, kad vairākumā vārtu priekšā pirmais pie ripas bija Lukašs Radils. Čehija pēc vārtu guvumu uzsāka vēl vienu ofensīvu, bet mirkli vēlāk Taisons Barijs atjaunoja Kanādai divu vārtu pārsvaru. Spēles pēdējā minūtē punktu kanādiešu uzvarai pielika Džefs Skiners, no centra iemetot ripu tukšos pretinieku vārtos.

Pasaules čempionāta turpinājumā Kanāda, kas divus gadus pēc kārtas triumfējusi sacensībās, 7. maijā tiksies ar Slovēniju, bet čehus jau rīt, 6. maijā, sagaida spēle pret Baltkrieviju.

$duelID=581;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!