Foto: F64
Latvijas hokeja izlases sākotnējā pieteikumā dalībai 2018. gada pasaules čempionātā pieteikti 22 spēlētāji.

Latvijas hokeja izlase uz pasaules čempionāta mājvietu ceturtdien devās 26 spēlētāju sastāvā. Pēcpusdienā valstsvienība ieradās Herningā un aizvadīja vieglu treniņu. Piektdien valstsvienībai būs vēl viena nodarbība, bet 5. maijā pulksten 13:15 to sagaida pirmā spēle pret Norvēģiju.

Tāpat ceturtdien IIHF pieņēma komandu sākotnējos pietiekumus, un, kā prognozēts, Latvijas treneri sākotnēji nav aizpildījuši visu pieteikumu. Bobs Hārtlijs ar saviem asistentiem izlēmuši pagaidām pieteikt 22 no iespējamiem 25 spēlētājiem, tādējādi atstājot trīs vietas brīvas. Pieteikti ir visi trīs vārtsargi, bet pagaidām ārpus pieteikuma ir aizsargs Edgars Siksna, kā arī uzbrucēji Oskars Batņa, Ņikita Jevpalovs un Gunārs Skvorcovs.

Izlases treneri Dānijā gaidīs Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" spēlētāju Teodoru Bļugeru. Iepriekš gan tika ziņots, ka Bļugers izlasei šogad nepievienosies, jo viņš šobrīd vēl ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" rīcībā, tomēr tagad ir iespēja, ka viņš papildinās Latvijas rindas.

Ziņots, ka Latvijas izlases kapteinis pasaules čempionātā būs Roberts Bukarts, bet par asistentiem iecelti Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš un Kristaps Sotnieks.

2018. gada pasaules čempionāts Dānijas pilsētās Kopenhāgenā un Herningā sāksies jau rīt, 4. maijā. Latvijas izlase spēlēs Herningas grupā, kur tās pretinieces būs mājiniece Dānija, Norvēģija, Kanāda, Somija, ASV, Koreja un Vācija.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātam:
Vārtsargi: Elvis Merzļikins, Kristers Gudļevskis, Matīss Kivlenieks;
Aizsargi: Uvis Balinskis, Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs, Guntis Galviņš, Kristiāns Rubīns, Edgars Siksna, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle.
Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums, Ronalds Ķēniņš, Miks Indrašis, Rodrigo Ābols, Rūdolfs Balcers, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Oskars Batņa, Andris Džeriņš, Ņikita Jevpalovs, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Gunārs Skvorcovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!