Foto: F64
Kanādas hokeja izlases treneri un menedžeri paziņojuši valstsvienības sastāvu dalībai 2019. gada pasaules čempionātā, kas 10. maijā sāksies Slovākijā.

Kanādas hokeja izlasē iekļauti gan 22 hokejisti, bet dalībai drīkst iekļaut 25 spēlētājus. Tikai septiņi no šiem spēlētājiem līdz šim piedalījušies pasaules čempionātā, bet četri hokejisti vispār nekad nav spēlējuši IIHF rīkotajās sacensībās jebkurā līmenī.

Kanādas hokeja izlase pirms pasaules čempionāta aizvadīs īsu treniņnometni Vīnē, kur 7. maijā aizvadīs arī pārbaudes spēli pret Austriju.

Kanādas hokeja izlase pērn pasaules čempionātā palika bez medaļām. 2019. gada pasaules čempionātu kanādieši sāks 10. maijā ar spēli pret Somiju, bet turpinājumā tiksies ar Dāniju, Lielbritāniju, Franciju, Vāciju, Slovākiju un ASV.

Kanādas hokeja izlasi vadīs Alekss Vino, kuram ir 15 gadu pieredze NHL, tomēr pēdējā gadā galvenā trenera postenī viņš nav darbojies. Viņam asistēs Deivs Hekstols, Kirks Millers un Lindijs Rafs.

Kanādas izlases sastāvs dalībai 2019. gada pasaules čempionātā:
vārtsargi – Mets Marejs, Kārters Hārts, Makenzijs Blekvuds
aizsargi – Dante Fabro, Darnels Nērss, Ši Teodors, Deimons Siversons, Trojs Stečers, Brendons Monturs, Tomā Šabo
uzbrucēji – Šons Kuturjē, Adams Henriks, Dilans Stroums, Kails Teriss, Džons Tavaress, Metjū Džozefs, Entonijs Čirelli, Sems Reinharts, Entonijs Manta, Tailers Bertuci, Marks Stouns, Džonatans Maršeso

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!