Pasaules hokeja čempionāta pirmās divīzijas A grupas spēlēs otrās uzvaras turnīrā izcīnīja Baltkrievijas un Dienvidkorejas valstsvienības.

Turnīra otrajā spēlē Baltkrievija ar rezultātu 3:1 pārspēja Ungārijas hokejistus. Baltkrievi vadībā izvirzījās piektajā minūtē, kad precīzu metienu izdarīja Ņikita Feoktistovs, bet mača 30. minūtē Jevgeņijs Ļisovecs rezultāta pārsvaru dubultoja. Trešajā periodā Džefs Plets panāca jau 3:0, savukārt piecas minūtes pirms mača beigām Vilmošs Gallo guva goda vārtus ungāriem.

Citā spēlē Dienvidkoreja ar rezultātu 5:3 pārspēja Slovēniju. Abas komandas spēles ievadā apmainījās ar precīziem metieniem, korejiešiem precīzi metot Kisungam Kimam, bet slovēņiem – Dāvidam Rodmanam. Kens Ograjenseks un Roberts Saboličs pirmā perioda turpinājumā izvirzīja Slovēniju vadībā ar 3:1, taču mača turpinājumā Dienvidkoreja guva četrus vārtus pēc kārtas. Rezultatīvi bija Vondžuns Kims, Sangvuks Kims, Hjunsu Kims un Sanghuns Šins.

Dienvidkoreja un Baltkrievija šobrīd ar divām uzvarām un sešiem punktiem ir A grupas līdervienības. Zīmīgi, ka abas pērn izkrita no elites divīzijas. Kazahstāna ar trīs punktiem vienā spēlē ir trešajā vietā, bet Lietuva, Slovēnija un Ungārija nav tikušas pie punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!