Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei otrdien pret Itāliju gaidāma grūta cīņa, pēc spēles diena rīta treniņa atzina viens no valstsvienības treneriem Edgars Masaļskis.

Latvijas valstsvienība spēli pret Itālijas izlasi, kura pagaidām zaudējusi gan Šveices, gan Zviedrijas valstsvienībām, kā arī nav vēl čempionātā guvusi vārtus, aizvadīs pulksten 17.15.

"Katra spēle sākas ar 0:0. Ja viņi ir šeit, tad noteikti nav zemē metami. Esam favorīti, bet viegli nebūs. Viņi centīsies iekost un mums ko atņemt. Jāspēlē maksimāli labi un būs rezultāts. Itāļi pārāk daudz nespēlē pretinieku zonā un savā zonā spēlē vidū. Jācenšas dabūt ripa starp viņu spēlētājiem," skaidroja Masaļskis.

Savukārt no vārtsargiem otrdienas rīta treniņā piedalījās tikai Gustavs Grigals, tādējādi Latvijas izlases cietoksnis tiks uzticēts Elvim Merzļikinam vai Kristeram Gudļevskism.

"Neteikšu, bet būs labs vārtsargs," par to, kurš sargās vārtus, teica Masaļskis. "Izmaiņas būs, visticamāk, arī spēles laikā ko mainīsim, jo centra uzbrucēji ir tik, cik viņi ir."

Grigalam otrdienas rīta treniņā, kuru vadīja Valērijs Kuļibaba un Edgars Masaļskis, piebiedrojās aizsargi Edgars Siksna un Jānis Jaks, kā arī uzbrucējs Toms Andersons.

"Tuvākajām spēlēm ir izveidota stratēģija, ar kuriem vārtsargiem spēlēsim. Kā būs grupu turnīra beigās - to vēl skatīsimies," pauda vārtsargu treneris.

Nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs ceturtdien, kad pulksten 21.15 gaidāma cīņa ar Čehijas valstsvienību, bet pēc tam sekos spēles ar Krieviju (18. maijs plkst. 13.15), Zviedriju (20. maijs plkst. 17.15) un Norvēģiju (21. maijs plkst. 17.15).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!