Foto: F64
Itālijas izlases vārtsargs Andreass Bernards neslēpa, ka viņš bija pārsteigts par to, cik daudz darba viņam bija pasaules čempionāta mačā pret Latvijas valstsvienību.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pasaules čempionāta trešās kārtas spēlē Bratislavā ar rezultātu 3:0 pārspēja Itālijas valstsvienību. Itālijas izlases vārtsargs Bernards šajā mačā atvairīja 62 no 64 Latvijas izlases metieniem, bet pēdējo golu Teodors Bļugers raidīja tukšos vārtos.

"Pēc otrā perioda es redzēju, ka izdarīti jau 50 metieni. Es nodomāju: "Ak mans Dievs!" Es noskaņojos atvairīt katru nākamo metienu, biju gatavs atsist arī 70 vai 80 metienu. Man paveicās, ka komanda man palīdzēja pēdējā periodā un centās gūt vārtus. Šoreiz vienkārši tas neizdevās," teica Bernards, kuru citē Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) preses dienests.

Arī uz Latvijas izlases rezervistu soliņa bija neliels izbrīns par lielo metienu skaitu. "Es sēdēju uz rezervistu soliņa un teicu, ka šī būs pirmā reize, kad tik daudz metām pa vārtiem," sarunā ar IIHF teica Artūrs Kulda. "Mums vajag izcīnīt punktus. Mēs gribam iekļūt ceturtdaļfinālā, tāpēc šī spēle bija svarīga."

Savukārt Latvijas izlases kapteinis Lauris Dārziņš uzteica Bernardu, sakot, ka viņam bija lieliska spēle.

"Viņš bija pelnījis saņemt labākā spēlētāja balvu Itālijas izlasē. Viņš vienmēr kontrolēja atlēkušās ripas, un mēs neieguvām daudzas atkārtotas metienu iespējas. Esmu priecīgs par viņu, bet labi, ka viņš tomēr ielaida dažas ripas, lai mēs varētu izcīnīt uzvaru," IIHF mājaslapā citēts Dārziņa teiktais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!