Foto: F64

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins bija lepns par savas komandas sniegumu pasaules čempionāta mačā pret Krievijas valstsvienību, taču viņš neslēpa, ka spēle bija smaga.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase savā piektajā pasaules čempionāta cīņā ar rezultātu 1:3 piekāpās Krievijai, kuras rindās šogad spēlē vairākas Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigznes. Merzļikinam šajā mačā izdevās atvairīt 30 no 33 pretinieku metieniem.

"Nodzenāja mani trakāk nekā spēlē pret Čehiju. Krievi ir ātrāki un tehniskāki. Visi spēlētāji ir superzvaigznes," pēc spēles intervijā "Latvijas Televīzijai" (LTV) teica Merzļikins. "Hokejs bija ātrs. Esmu priecīgs un lepns par savu komandu, jo viņi bloķēja metienus epizodēs, kurās to varēja izdarīt, un izglāba mani momentos, kuros neredzēju ripu."

Latvijas izlase vienīgo vārtu autors šajā mačā bija Oskars Cibuļskis, un viņš slavēja Merzļikinu: "Elvis mūs vilka visu spēli. Viņš to darīja arī pret čehiem. Mums jāvinnē nākamā spēle, lai mēs varētu kaut ko domāt tālāk."

"Mēs cīnījāmies, gribējām uzvarēt, bet kaut kas pietrūka. Būtu iemetuši vēl vienus vārtus, varētu vinnēt," sarunā ar LTV turpināja Cibuļskis. "Bija laba spēle, centāmies uzspiest savu stilu, bet ripa negāja vārtos. Varbūt vajadzēja vairāk pieturēt ripu. Mēs atdevām visu, kas mums bija. Rezultāts ir tāds, kāds tas ir. Neko darīt."

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu turpinās pirmdien, 20.maijā, kad pulksten 17:15 spēkosies ar Zviedrijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!