Foto: LETA

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā Rīgā nepalīdzēs viens no potenciālajiem uzbrukuma līderiem, Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Sanhosē "Sharks" uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

Kā trešdien preses konferencē skaidroja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, Balceram ir pleca trauma, ko viņš vēlas sadziedēt pēc grūtās NHL sezonas. Tāpat Balceram beidzies līgums ar "Sharks", kas arī ietekmē viņa pievienošanos valstsvienībai.

Tādējādi Latvijas izlasē nebūs neviena no četriem stabilajiem NHL spēlētājiem. Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Elvis Merzļikins jau iepriekš izteicās, ka gaidāmā ģimenes pieauguma dēļ paliks ASV kopā ar sievu. Pitsburgas "Penguins" un Teodors Bļugers turpinās cīņas NHL Stenlija kausā, bet Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons izlaiž sezonu traumas dēļ.

Ar NHL pierakstu šobrīd valstsvienības kandidātu sarakstā ir "Blue Jackets" vārtsargs Matīss Kivlenieks, kurš gan lielāko daļu pagaidām aizvada AHL.

Koziols tāpat atklāja, ka Merzļikins nebūs Latvijas izlases rindās augusta nogalē, kad risināsies Tokijas olimpisko spēļu atlase. Merzļikinam ģimenes pieaugums gaidāms septembra sākumā, tādējādi hokejists būs kopā ar sievu pirmdzimtā gaidībās.

2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs Rīgā paredzēts no 26. līdz 29.augustam. Latvijas pretinieces būs Francija, Itālija un Ungārija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!