Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārltijs apzinās, ka līdzjutēji pēc uzvaras pār Kanādu būtu norāvuši "Arēnas Rīga" jumtu, un uzsvēra, ka šis ir veids, kā valstsvienība var pateikt paldies par Rīgā noorganizēto turnīru.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlases ar vēsturisku uzvaru pār Kanādu sāka Rīgā notiekošo pasaules čempionātu. Miks Indrašis un Oskars Batņa guva vārtus, bet Matīss Kivlenieks atvairīja visus 38 pretinieku metienus.

"Ja "Arēnā Rīga" būtu bijuši līdzjutēji, esmu pārliecināts, ka jumts būtu "nonests". Šis ir veids kā varam pateikt paldies par noorganizēto turnīru," pēcspēles preses konferencē teica Hārtlijs

"Pēdējās pāris dienas treniņos runājām par lielo šovu pret Kanādu. Uz šo spēli ir viegli sevi motivēt," viņš turpināja. "Gūt vārtus pirmajiem bija ļoti svarīgi. Mēs zinājām, ja viņi izvirzīsies vadībā, tad spēle kļūs ātrāka, jo kanādiešiem ir ļoti jauna komanda. Kad guvām vārtus, gluži spēli nekontrolējām, bet mums bija vieglāk prognozēt viņu darbības un spēlēt aizsardzībā."

Hārtlijs norādīja, ka uzvarēt Kanādu ir patīkami nevis tāpēc, ka viņš ir kanādietis, bet gan tāpēc, ka tā ir liela hokeja valsts. "Es cenšos palīdzēt savai komandai, man ir liels atbalsts gan no līdzjutējiem, gan federācijas. Taču pret Kanādu spēlēt vienmēr ir īpaši. Savā ziņā šī bija parasta spēle, jo esmu pret viņiem spēlējuši."

Latvijas izlase turnīru sākusi uz pozitīvas nots, bet turpinājumā izvirzīts mērķis grupu turnīrā izcīnīt 12 punktus, kas parasti garantē vietu ceturtdaļfinālā. "Kad tas izdosies, tad viena spēle var izšķirt visu. Viens metiens, viens noraidījums, viena veiksmīga epizode un esam pusfinālā."

"Mums ir vēl sešas spēles, bet šis ir labs pirmais solis," atzina treneris.

Lēmumu par Kivlenieka likšanu vārtos pieņēma Hārtlijs un vārtsargu treneris Edgars Masaļskis. "Par Kivlenieku saņēmu labas atsauksmes no AHL un NHL paziņām. Viņš jau bija labs pārbaudes spēlē pret Šveici. Mums ar Masaļski bija īsa saruna, un nolēmām, ka Kivi būs vārtsargs šajā mačā. Es zināju, ka viņš būs gatavs. Pirms trim gadiem viņš bija mūsu trešais vārtsargs, bet tagad redzu, ka viņš kļuvis mentāli un fiziski spēcīgāks."

Hārtlijs apzinās, ka Latvijas izlasei pārbaudes spēles pret Slovākiju un Šveici deva priekšrocību. Kanādas hokejisti kopā sapulcējās neilgi pirms turnīra, tāpēc spēlētāji nav saspēlējušies. "Kanādai un ASV būs smags starts. Komandai vajag saspēlēties. Esmu pārliecināts, ka Kanāda turnīra gaitā spēlēs labāk un labāk," sacīja Hārtlijs.

Sestdien Latvijas hokejisti aizvadīs savu otro maču, tiekoties ar Kazahstānas valstsvienību. Tā kā Hārtlijs iepazinis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) hokejistus, viņš zina, ka spēle nebūs viegla.

"Es zinu šos spēlētājus un komandu ļoti labi. Tā būs laba cīņa. Aizvadīt divas spēles divās dienās nav viegli. Mums jāatjaunojas, jo tā būs ātra spēle. Kazahstāna spēlē ar lielu lepnumu," norādīja Hārtlijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!