Foto: F64

Latvijas hokeja izlases pieredzējušais uzbrucējs Mārtiņš Karsums uzskata, ka vienībai jau trešo pasaules čempionāta spēli stresu sagādājusi ciešā mača gaita, bet hokejisti ar to tikuši galā, preses konferencē atzina Karsums.

Ziņots, ka Latvijas hokejisti pirmdien smagā cīņā pārspēja Itālijas valstsvienību, uzvarot ar rezultātu 3:0, bet divas no ripām raidot tukšos vārtos. Starp spēles varoņiem bija Mārtiņš Karsums, kurš komandas labā guva pirmos jeb uzvaras vārtus.

"Šī bija smaga spēle," atzina Karsums. "Mēs spēlējām labi, bet nespējām atklāt rezultātu. Mūsu vārtsargs bija fantastisks, bet, kā jau teicu, mums bija labas iespējas, bet mēs pietiekami nedevāmies uz vārtiem. Taču uzvara ir uzvara."

Savukārt pirmo uzvaru pasaules čempionātos izcīnīja Ivars Punnenovs, kurš vienīgo reizi vārtus bija sargājis 2017. gada mačā pret Krievijas izlasi. Punnenovs atvairīja 15 pretinieku metienus, bet tiesneši neieskaitīja raidījumu, ar kuru vārtu vīrs tika pārspēts.

"Skatījāmies video, kā viņi meta pa vārtiem no visām pusēm. Šodien viņi meta nedaudz mazāk, jo ļoti laba aizsardzībā nospēlējam. Jā, [vārtsargam] labāk 40 nekā 15 metieni. Bija ļoti grūta spēle, grūti koncentrēties. Paldies mūsu video treneriem un [Raimondam] Vilkoitam par neieskaitīto golu," klāstīja Punnenovs, kurš atklāja, ka pēc spēles paslavējis arī Itālijas vārtu vīru Džastinu Facio.

Pēc atzīstamās uzvaras pār Kanādas izlasi Latvijas valstsvienība aizvadījusi divas saspringtas spēles ar komandām, kurām vieta ceturtdaļfinālā netika prognozēta. Karsums neslēpa, ka ilgstoši minimālais pārsvars vienībai rada uztraukumu.

"Trīs spēles jau stress. Nav viegli… Rezultātam esot 0:0 vai 1:0, visu laiku ir stress. Kaut kādu paniku uzdzen. Labi, ka līdz beigām stresu izturējām. Bet bišķiņ jānomierinās gan komandai, gan uz rezervistu soliņa. Tas ir tāds maziņš jautājums mums," izteicās hokejists, kurš piebilda, ka priecē vismaz sakrātie septiņi punkti.

Pirms diviem gadiem Itālijas izlase nervozā spēlē arī tika pieveikta ar rezultātu 3:0. Vai itāļi ir īpaši neparocīgi pretinieki?

"Atceros pēdējo spēli – arī tajā vārtsargs [Andreass Bernards] nenormāli labi nospēlēja," savu minējumu izteica Punnenovs. "Šodien vārtsargs ļoti daudz ripu redzēja. Varbūt nebija cilvēki priekšā vārtiem, kā būtu vajadzējis. Itālija arī aizsardzībā diezgan labi nospēlēja, neļāva iet uz "petaku". Bet beigu beigās trīs punkti ir trīs punkti, un paldies puišiem!"

Savukārt par zināmu sociālo tīklu "grāvēju" kļuvis video, kurā Mārtiņš Karsums pēc pirmā vārtu guvuma iedod "pieci" vienam no spēles soģiem. Par to preses konferencē pasmējās arī abi hokejisti.

"Es vienkārši slidoju, viņš roku bija izlicis ārā, lai "nebraucu" garām. Vienkārši iedevu "pieci", es viņu nepazīstu (smejas). Kad es iemetu tukšos, devu atkal, bet viņš novāca malā – nē, šoreiz nedošu," situācijas atstāstīja Karsums.

Latvijas hokejistus tagad sagaida divas brīvdienas, bet ceturtdien jāspēlē ar ASV izlasi, kura turnīra pirmajā spēlē piekāpās Somijas hokejistiem, bet svētdien pārspēja Kanādas valstsvienību. Punnenovs atzina, ka par vārtsargu šai spēlei nav informēts. Viņš par stāšanos vārtos pret Itālijas izlasi uzzinājis svētdien.

Spēle pret ASV izlasi būs pietiekami smaga, sprieda Karsums: "Viennozīmīgi, ka brīvdienas palīdzēs. Rīt paredzēta bišķin lielāka atpūta, bet parīt – labs treniņš. Viņi droši vien ir visa čempionāta favorīti vai vismaz vieni no favorītiem. Tāpēc labi jāsagatavojas. Būs ļoti laba un fiziska spēle. Būs daudz grūtāk nekā pret kanādiešiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!