Foto: F64

Latvijas hokeja izlase pirmdien aizvadīja noslēdzošo pārbaudes spēli pirms 2022. gada pasaules čempionāta hokejā, "Arēnā Rīga" otro reizi divās dienās pieveicot Kazahstānas izlasi.

Latvijas hokejisti svinēja uzvaru ar rezultātu 5:1 (3:0, 1:1, 1:0). Pirmo reizi valstsvienības rindās šajā pavasarī laukumā devās Rūdolfs Balcers un Elvis Merzļikins, kurš atvairīja 21 no 22 metieniem un tika atzīts par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās. Ārpus pieteikuma palika savainotais Miks Indrašis un saslimušais Ronalds Ķēniņš.

Mājinieku labā vārtus guva Roberts Bukarts, Artūrs Kulda, Renārs Krastenbergs, Mārtiņš Dzierkals un Rodrigo Ābols. Pēc spēles treniņa nolūkos tika aizvadīts papildlaiks un pēcspēles metieni. Papildlaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem, bet "bullīšos" uzvarēja Kazahstānas hokejisti.

Latvijas valstsvienība arī otrajā spēlē pret Kazahstānas valstsvienību pirmajā trešdaļā guva trīs vārtus. Jau spēles otrajā minūtē vairākumu realizēja Roberts Bukarts, perioda vidusdaļā to pašu paveica Artūrs Kulda, bet ātrajā uzbrukumā izcēlās Renārs Krastenbergs.

Otrā perioda ievadā vairākumu izmantoja arī viesi, Ņikitam Mihailisam ar precīzu metienu pārspējot Merzļikinu. Tieši šajā periodā Kazahstānas izlase radīja visvairāk vārtu gūšanas iespējas, ar kurām sekmīgi galā tika Merzļikins, vairākkārt izpelnoties līdzjutēju atbalsta saukļus. Savukārt spēles 35. minūtē ļoti skaistus vārtus guva Mārtiņš Dzierkals, kurš apslidoja pretinieku vārtus un jau kritienā raidīja ripu Iļjas Rumjanceva sargātajā "cietoksnī".

Trešais periods noritēja mierīgākā tempā. Spēlei punktu pielika Rodrigo Ābols, kurš izpildīja precīzu metienu no vārtu priekšas. Šīs darbības laikā pretinieks gan viņam trāpīja ar nūju pa seju. Ābols uzreiz devās uz ģērbtuvēm, bet piedalījās papildlaikā.

Ziņots, ka iepriekšējā pārbaudes spēlē Latvijas izlase Kazahstānas valstsvienību pieveica ar rezultātu 5:0. Latvijas hokejisti sakrāja trīs uzvaras sešās pārbaudes spēlēs, vienreiz divos mačos pieveicot Franciju, bet divas reizes zaudējot Šveices izlasei.

2022. gada pasaules čempionāts hokejā no 13. līdz 29. maijam notiks Somijas pilsētās Helsinkos un Tamperē. Latvijas izlase dalību turnīrā uzsāks 13. maijā ar spēli pret ASV hokeja valstsvienību.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā lasāms detalizētāks mača notikumu apraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!