Polijas izlases hokejisti trešdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār Dienvidkoreju pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas spēlē un ir tuvu tam, lai atgrieztos elites divīzijā pēc 22 gadu pārtraukuma.

Polijas izlase ar 7:0 sagrāva Lietuvas valstsvienību, ar 4:5 papildlaikā piekāpās Lielbritānijai un ar 4:2 pieveica Itāliju.

Lai pēc 22 gadu pārtraukuma atgrieztos spēcīgāko divīzijā poļiem piektdien pēdējās kārtas mačā jāuzvar viena no pastarītēm Rumānija.

Citās trešdienas spēlēs mājiniece Lielbritānija ar 7:0 (0:0, 3:0, 4:0) sagrāva rumāņus, bet Itālijas izlase ar 6:4 (1:1, 4:2, 1:1) apspēlēja lietuviešus.

Lielbritānijai pēc četriem mačiem ir 11 punkti un līderu gods, poļi ar desmit punktiem ir otrie, deviņi punkti un trešā pozīcija pašlaik ir Itālijas izlasei, kurai ar trim punktiem seko Dienvidkoreja un Rumānija. Savukārt Lietuvas izlasei četrās spēlēs pie punktiem tikt nav izdevies.

Pēdējā kārtā piektdien poļi spēlēs ar rumāņiem, lietuvieši mērosies spēkiem ar Dienvidkorejas izlasi, bet mājinieki Lielbritānija aizvadīs izšķirošo maču par iekļūšanu spēcīgāko divīzijā ar Itālijas hokejistiem.

Pasaules čempionāts pirmās divīzijas A grupā tiek aizvadīts Anglijas pilsētā Notingemā. Divas labākās vienības pārcelsies uz elites divīziju, bet sliktākā komanda atkritīs uz B grupu, tās vietu ieņemot Japānai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!