Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlase ir komanda, kurā katram spēlētājam savas personīgās ambīcijas ir jānoliek malā, uzsver vārtsargs Kristers Gudļevskis. Sarunā ar žurnālistiem viņš norādīja, ka būs priecīgs par komandu arī tad, ja netiks pie spēlēšanas.

Gudļevskis izlasei pievienojies pēc spilgtas sezonas Zviedrijā, kur "Modo" klubā triumfēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā jeb "Allsvenskan". Regulārajā sezonā 30 gadus vecais vārtsargs 39 spēlēs vidēji ielaida tikai 1,88 ripas un atvairīja 92% pretinieku metienu, kamēr "play-off" cīņās viņa kontā 15 mači, caurmērā ielaistas 2,09 ripas un atvairīti 91,8% metienu.

Vārtsargs sarunā ar Latvijas Televīziju priecājās, ka visas sezonas laikā izdevies noturēt stabilitāti un iegūto "Allsvenskan" titulu nosauca par vienu no lielākajiem panākumiem karjerā.

Gudļevskis izlasē debitēja tieši pirms desmit gadiem, pēcāk izpelnoties arī Tampabejas "Lightning" uzmanību Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā. Līdzīgi kā toreiz, arī šogad viens no treneriem valstsvienībā ir leģendārais latviešu vārtsargs Artūrs Irbe.

"Ar Artūru esam pazīstami, ar viņu vienmēr ir prieks strādāt. Prieks, ka viņš šogad ir vārtsargu treneris," sacīja Gudļevskis. "Viņš vairāk ir tāds mentors. Šajā īsajā laika posmā nav daudz ko uztrenēt, bet drīzāk pieslīpēt. Un Artūrs šajā situācijā ir tas, kuram var uzticēties."

"[Latvijas izlasē] nevaram sūdzēties ar vārtsargu līniju. Mums savā starpā ir veiksmīgs risinājums - nav izteikta pirmā numura, katru dienu ir jānāk un sevi jāpierāda," uzsvēra vārtsargs. "Izlasē jācenšas savas ambīcijas nolikt malā un jāpieņem tā loma, kāda tā ir. Esmu gatavs visam. Ja dos spēlēt, būšu priecīgs, ja nedos - arī."

Pasaules čempionāts Rīgā un Tamperē sāksies piektdien, un Latvija turnīra atklās jau tā pirmajā dienā, kad spēkosies ar Kanādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!