2023. gada pasaules hokeja čempionāta A grupas spēlē Tamperē trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja Dānijas valstsvienība, kas ar rezultātu 6:2 (1:0, 1:1, 4:1) pieveica Austrijas valstsvienību.

Spēles desmitajā minūtē Nikolajs Ēlerss vārtu priekšā tika pie ripas, kuru vārtsargs atvairīja, un viņš ar ātru metienu izvirzīja vadībā savu komandu un guva ceturtos vārtus pasaules čempionātā. Cīņa turpinājumā ritēja diezgan līdzīgi, abām komandām apmainoties ar ilgiem uzbrukumiem. 28. minūtē Austrijas hokejisti ieguva iespēju spēlēt vairākumā, un tā izspēles laikā Peters Šnaiders izdarīja metienu pa vārtiem. Vārtsarga laukumā ieslidoja Tomass Rafls, no kura slida ripa ieslīdēja vārtos. Dānijas izlases treneru korpuss neapstrīdēja šo golu.

34. minūtē Dānija spēja atgūt vadību, kad Fēlikss Šēls neitrālajā zonā ar spēka paņēmienu izcīnīja ripu savai komandai. Mikels Āgārds piespēlēja Niklasam Andersenam, kurš izgājienā pret vārtsargu izdarīja precīzu metienu vārtu augšējā stūrī. Savukārt 47. minūtē Jespers Jensens-Ābo ar spēcīgu un ļoti precīzu metienu dubultoja dāņu pārsvaru.

Austrieši metās uzbrukumā, un divas minūtes vēlāk viņi atspēlēja vienus vārtus. Pozicionālā uzbrukumā Davids Maiers aiz vārtiem piespēlēja ripu Marko Rosi, kurš izslidoja uz vārtu priekšu un atrada Peteru Šnaideru, kurš izcēlās ar precīzu metienu no tuvas distances. Austrieši bija spiesti samaksāt par savu noteikumu pārkāpumu, un vairākumā Niklass Jensens raidīja ripu starp vārtsarga kājsargiem.

Kad spēles laiks rādīja 53 minūtes, Dānija guva arī piektos vārtus, precīzi no distances metot Matiasa Lasenam. Savukārt 58. minūtē Nikolajs Ēlerss pa labo malu iegāja uzbrukuma zonā un precīzi atspēlēja ripu Patrikam Raselam, kurš šādu iespēju nelaida garām.

Dānijas hokejistiem šī bija trešā uzvara čempionātā. Iepriekš viņi pieveica Ungāriju un Franciju. Savukārt Austrijai šis bija trešais zaudējums pēc kārtas.

Dānija - Austrija 6:2 (1:0, 1:1, 4:1)
Vārtu guvēji: Nikolajs Ēlerss (9:32 min., 1:0), Niklass Andersens (33:27 min., 2:1), Jespers Jensens-Ābo (46:37 min., 3:1), Niklass Jensens (51:46 min., 4:2, vair.), Matiass Lasens (53:00 min., 5:2), Patriks Rasels (57:03 min., 6:2) - Tomass Rafls (27:15 min., 1:1, vair.), Peters Šnaiders (48:40 min., 3:2)
Soda minūtes: 4 - 6
Metieni pa vārtiem: 26 (8+9+9) - 20 (5+9+6)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!