Foto: F64

Latvijas hokeja izlase sestdien, 20. maijā, pasaules čempionātā sagraujot Kazahstānu izcīnīja otru pārliecinošāku uzvaru savā vēsturē elites divīzijas turnīros.

Latvijas izlase savā priekšpēdējā Rīgas grupas spēlē ar 7:0 sagrāva Kazahstānu, tādējādi pietuvojoties ceturtdaļfinālam. Lai Latvija iekļūtu ceturtdaļfinālā, tās sīvākajai konkurentei Slovākijai atlikušajās spēlēs pret Slovēniju un Norvēģiju ir jāzaudē kaut viens punkts vai arī Latvijai pēdējā spēlē ar Šveici ir jāgūst vismaz punkts.

Joprojām graujošāko uzvaru pasaules čempionātos elitē Latvijas izcīnīja jau pirmajā gadā pēc atgriešanās elitē. 1997. gadā Tamperē Latvijas hokejisti ar 8:0 sagrāva Vāciju, bet vēlāk turnīrā izcīnīja augsto septīto vietu. Latvijai pēc tam ir atkārtojusi šo panākumu (septītā vieta), bet augstāk līdz šim nekad nav bijusi.

Latvijas izlases vārtos "sauso" spēli aizvadīja Artūrs Šilovs, kurš atvairīja visus 16 pretinieku metienus.

Latvijai šī bija 19. "sausā" spēle pasaules čempionātu vēsturē elites divīzijā. Pagājušajā pasaules čempionātā Latvijai nebija "sausās" spēles, bet pirms diviem gadiem Rīgā ar 2:0 tika uzvarēta Kanāda un ar 3:0 – Itālija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!