Foto: F64

Latvijas hokeja izlase trešajā periodā savstarpēji vienojusies, ka pasaules čempionāta mačā pret Kazahstānu ir jānospēlē "sausā" vārtsarga Artūra Šilova dēļ, kurš komandai turnīra laikā tik daudz palīdzējis, sarunā ar Latvijas Televīziju atklāja uzbrucējs Rodrigo Ābols.

Latvijas hokejisti sestdienas vakarā "Arēnā Rīga" pasaules čempionāta B grupas sestajā mačā ar 7:0 sagrāva Kazahstānu, turpinot ceļu pretī ceturtdaļfinālam. Divus vārtus iemeta tieši Ābols, turklāt veiksmīga bija visa viņa maiņa ar Rūdolfu Balceru un Kasparu Daugaviņu ierindā.

Arī Daugaviņš sestdien guva vārtus, bet no šī virknējuma vienīgais bez iemestām ripām šajā čempionātā ir Balcers, kuram pret Kazahstānu gan trīs rezultatīvas piespēles. Ābols akcentēja, ka Balcers arī par to esot priecīgs, bet vēl vairāk - par komandas uzvarām.

"Mums nav nekādu ego. Mums pirmajā vietā ir komanda, visi ir priecīgi par 7:0 uzvaru un par Šilova "sauso" spēli," sacīja Ābols.

Kopā ar Balceru viņš spēlējis jau iepriekšējos turnīros, kamēr ar Daugaviņu nē, bet šis virknējums lēnām atrodot pareizo ķīmiju. "Ar katru spēli ir labāk un labāk. Man ar Rūdi ķīmija ir jau vairākus gadus. Tagad pierodam pie Kaspara - ka viņš savus auguma parametrus var izmantot stūrī un izcīnīt ripas. Rūdis ir ātrs un meistarīgs, var izkārtot momentus. Varbūt tāpēc viņam arī ir vairāk piespēļu nekā vārtu, jo mēs ar Kasparu vairāk esam tādi kā uzbrukuma noslēdzēji."

Ja Balcers sestdien izdalīja trīs piespēles, tad Ābolam bija divi vārti un viena piespēle, kamēr Daugaviņam - vieni vārti un divas piespēles, katram nopelnot pa trim rezultativitātes punktiem.

"Trešā perioda vidū runājām, ka mums ir jānospēlē "sausā" Šilova dēļ. Viņš mums turnīra laikā ir tik daudz palīdzējis, ka tas bija jāatdod atpakaļ. Tiešām liels prieks par viņa sniegumu visa turnīra gaitā. Šis ir mazs bonusiņš Šilovam, kas tikai palīdzēs viņa pārliecībai," akcentēja Ābols.

Šilovs sestdien tika galā ar visiem 16 pretinieku metieniem. Turpinājumā Latvijas izlasei būs divas brīvdienas, bet grupu turnīru tā noslēgs otrdien ar maču pret Šveici. Komanda pašlaik ar 11 punktiem sešās spēlēs ir ceturtā B grupā, bet piektajā vietā esošajai Slovākijai ir pieci punkti piecos mačos, un tā nevar izcīnīt vairāk par 11 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!