Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers pēc spēles pār Šveici, kas komandai nodrošināja ceturtdaļfinālu savās mājās notiekošajā pasaules čempionātā, sarunā ar Latvijas Televīziju slavēja vietējos līdzjutējus. "Šodien vispār bija bomba."

Latvijas hokejisti otrdienas vakarā ar 4:3 pagarinājumā uzvarēja Šveici un ne tikai ieguva vietu ceturtdaļfinālā, bet arī trešo pozīciju B grupā, apsteidzot Čehiju. Tas nozīmē, ka ceturtdien ceturtdaļfinālā būs Rīgā jātiekas pret Zviedriju.

Uzvaras vārtus pagarinājumā otrdien iemeta tieši Balcers, kuram turklāt šis bija pirmais vārtu guvums čempionātā. "Ideāli šādi nobeigt," priecājās Balcers. "Bija baigi nepatīkamā sajūta, kad Šveice iemeta trešos vārtus. Visu spēli cīnāmies un cīnāmies, bet beigās izlaižam. Galvas nedaudz nokarās. Cepuri nost. Šveice spēlēja labi. Nostāvējām solīdi aizsardzībā un iemetām, kur vajadzēja iemest."

Balcers uzsvēra, ka šis Latvijas izlases modelis var spēlēt pret jebkuru pretinieku un cīnīties par uzvaru. Tieši Latvija šveiciešiem sagādāja pirmo zaudējumu šajā čempionātā.

Viņš gan arī piekrita, ka bijusi sajūta – Šveice dažbrīd spēlējusi kā vairākumā, kaut gan komandas bija vienādos sastāvos. "Jā, tāds ir mūsu hokejs. Savu zonu aiztaisām ciet, kamēr viņi braukā pa ārpusi, viņi var dalīt tās piespēles, cik grib. Mums ir čaļi, kas laukumā ēd ripas un bloķē metienus. Jā, Šveice māk pieturēt ripu, labi izspēlēja, bija daudz bīstamu momentu, tā kā Artūrs Šilovs atkal nospēlēja ideāli."

Otrdiena "Arēna Rīga" bija piepildīta arī līdzjutējiem, izlasi uz priekšu nesa pamatīgs fanu emociju lādiņš.

"Šodien vispār bija bomba. Brīžiem bija tik skaļi, vispār neko nevari dzirdēt. Paspēju sekundīti vai divas pēc gola paskatīties uz augšu, pirms visi vēl pielec kājās... Bilde, kas palikusi galvā, ir neaizmirstama," pauda Balcers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!