Foto: F64
Noslēdzoties apakšgrupu pēdējām spēlēm, pasaules čempionātā zināmi visi ceturtdaļfināla pāri un līdz ar to atrisinājās arī lielais nezināmais – kur kura komanda spēlēs izslēgšanas turnīra pirmās spēles.

Kā zināms, divas ceturtdaļfināla spēles notiks Rīgā, bet divas – Tamperē. Vēl pirms vakara spēlēm nebija skaidrības, kur notiks visi ceturtdaļfināla dueļi, jo tas bija atkarīgs no Latvijas likteņa - vai mājiniece spēlēs ceturtdaļfinālā, vai nespēlēs.

Līdz ar Latvijas iekļūšanu ceturtdaļfinālā un izcīnīto trešo vietu grupā kļuva zināms, ka mājiniece ceturtdaļfinālā tiksies ar Zviedriju. Izmantojot mājinieku priekšrocības, Latvijas izlase spēli aizvadīs "Arēnā Rīga" ceturtdien un mačs sāksies pulksten 20:20.

Pirms vakara pēdējām spēlēm jau bija zināms, ka Somijas izlase ceturtdaļfinālā tiksies ar Kanādu, un spēle notiks ceturtdien pulksten 20.20 Tamperē. Tādējādi jau ceturtdaļfinālā būs pēdējo trīs čempionātu finālistu duelis – 2019. un 2022. gadā pārāki bija somi, bet 2021. gadā Rīgā triumfēja Kanāda, kuru toreiz pirmajā spēlē pieveica Latvija.

Kanādieši visos čempionātos kopš 2015. gada spēlējuši pusfinālā, tikai vienu reizi netiekot pie medaļām, bet Somijas hokejisti kopš 2011. gada tikai divreiz nav bijuši pusfinālā. Tādējādi kādai no regulārajām pusfināla dalībniecēm šoreiz pusfināls ies garām.

Tāpat bija zināms, ka vēl vienā pārī tiksies Rīgas grupas uzvarētāja Šveice un Tamperes grupas ceturtā vieta – Vācijas valstsvienība. Šī spēle risināsies "Arēnā Rīga" ceturtdien un sāksies pulksten 16:20.

Savukārt Tamperē vēl vienu ceturtdaļfinālu cīņu aizvadīs Rīgas grupas ceturtā labākā komanda Čehija un Tamperes grupas uzvarētāja ASV. Šī spēle sāksies pulksten 16:20.

Pusfināla spēles un cīņa par medaļām risināsies jau tikai Tamperē, abām spēlēm notiekot sestdien, 27. maijā. Tomēr pagaidām vēl nav zināmi potenciālie pusfināla pāri. Kā vēsta IIHF, pusfināla pāri tiks sadalīti tikai pēc ceturtdaļfināla spēlēm, jo tas atkarīgs no dueļu uzvarētājiem - pāri tiks dalīti pēc augstāka reitinga principa. Respektīvi - starp četrām pusfināla dalībniecēm tiks izveidots rangs, balstīts uz grupu turnīra kopvērtējuma. Un tad pēc šī ranga pirmā vieta tiksies ar ceturto, bet otrā ar trešo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!