Foto: LETA
Somijā pret Latvijas hokeja izlasi sākta kriminālizmeklēšana tās sponsora, sporta likmju uzņēmuma "OlyBet" dēļ, vēsta somu tabloīds "Iltalehti".

Latvijas izlase svētdien Somijas pilsētā Tamperē noslēdza vēsturisku pasaules čempionātu, kurā izcīnīja bronzas medaļas. Komandas kreklus šajā turnīrā rotāja igauņu sporta likmju kompānijas "OlyBet" logo uzšuve. Zem uzraksta gan bija rakstīts "Sports bar", šādi reklamējot konkrēti sporta bārus.

Tomēr pirmdien Somijas policijā iesniegta sūdzība par Latvijas izlases formastērpiem. Tuvākajā laikā vietējās varasiestādes iepazīsies ar iespējamā likumpārkāpuma apstākļiem, lai lemtu par tālākiem soļiem.

Izšķirošos mačus par medaļām Latvijas izlase aizvadīja Somijā, ar "OlyBet" uzšuvi reklamējot igauņu sporta likmju kompāniju. Tomēr Somijas izložu un azartspēļu likums nosaka, ka tikai nacionālās nozīmes likmju aģentūra "Veikkaus" šajā valstī drīkst piedāvāt azartspēles, kā arī tās reklamēt. Citvalstu kompānijām tas ir aizliegts.

"OlyBet" ir sporta bāru ķēde Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, tās mājaslapa pieejama arī somu valodā, kā arī var veikt likmes uz Somijas čempionātu mačiem.

Somijas izložu un azartspēļu likums attiecas uz darbībām, kuru mērķis ir veicināt azartspēļu pieprasījumu vai kā citādi vērsts uz azartspēļu rīkotāja atpazīstamības palielināšanu un tā tēla ietekmēšanu. Sūdzībā esot norādīts, ka "OlyBet" pārkāpis šī likuma normas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!