Foto: Publicitātes attēli
BK "Jēkabpils" pēc uzvaras spēlē pret BK "Jūrmala/Fēnikss" "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā aizvadīja desmit dienu pārtraukumu. Starp treniņiem basketbolisti laiku izmantoja lietderīgi un kādā pēcpusdienā apmeklēja Jēkabpils dzīvnieku patversmi un iepazinās ar tās iemītniekiem, informēja klubs.

BK "Jēkabpils" komanda, sarūpējusi našķus patversmes iemītniekiem, devās turp, lai apskatītu patversmi un tās iemītniekus. Tikšanās sākumā viesmīlīgā patversmes nama māte Lidija iepazīstināja basketbolistus ar faktiem un situāciju Jēkabpils Dzīvnieku patversmē, kas nebija iepriecinoša. Visi dzīvnieki, kas atrodas patversmē, ir tikuši pamesti likteņa varā un gaida savus jaunos saimniekus. Nereti dzīvnieki uz patversmi tiek nogādāti novārdzināti, slimi un bieži vien arī iebaidīti. Patversmē dzīvnieki nonāk drošās rokās, tie tiek izārstēti un apkopti. Kad tie ir pieņēmušies spēkā un veseli, jaunie saimnieki tos var ņemt savā aizgādībā. Par to pārliecinājās arī mūsu BK "Jēkabpils" komanda.

Apskatot patversmi, basketbolisti iepazinās ar patversmes iemītniekiem. Komanda savā starpā dalījās ar stāstiem par mājdzīvniekiem, ar smaidu uz lūpām stāstīja par saviem mīluļiem mājās un mēģināja izprast cilvēku nožēlojamo rīcību iemeslus.

Tuvojoties ciemošanās beigām, BK "Jēkabpils" puišiem bija iespēja apskatīt pašus jaunākos patversmes iemītniekus: septiņus nesen dzimušus kucēnus. Kucēnu mājas ir patversme, jo tur viņi ir dzimuši. Četriem no mazajiem kucēniem iepriekš sagatavotus vārdus ar pagodinājuma izjūtu deva mūsu komandas puiši. Mihals Hlebovickis deva poļu vārdus diviem kucēniem, iespaidojoties no multfilmu varoņiem – Loleks un Boleks. Savukārt, Kamerons Randls izvēlējās vārdu suņu meitenei – Ebanija. Pēc savas pieredzes Kamerons atzina, ka suņu meitenes esot sirsnīgāki mājdzīvnieki, nekā suņu puikas, jo pašam mājās Amerikā ir divi suņi – kucītes. Komanda, kopīgi akceptējot izvēli, deva vārdu otrajai suņu meitenei – Fiona. Patversmē palika vēl trīs kucēni – meitenes, kas gaida, kad tām tiks doti vārdi, bet visvairāk – savus jaunos saimniekus.

Fakti par Jēkabpils Dzīvnieku patversmi: gada laikā patversme ir uzņēmusi savā aizgādniecībā 123 pamestus suņus, no kuriem 102 jau ir adoptēti, no 122 pieņemtajiem kaķiem ir adoptēts tikai 91. BK "Jēkabpils" ciemošanās brīdī patversmē savus jaunos, gādīgos saimniekus gaidīja 25 kaķi (piecpadsmit pieauguši, desmit mazi kaķēni). Patversmē mītošie suņi – 20 ( desmit no tiem – kucēni).

BK "Jēkabpils" komanda aicina jēkabpiliešus nebūt vienaldzīgiem un apmeklēt pamesto dzīvnieku patversmi jaunu mājdzīvnieku meklējumos. Ja vēl neesat gatavs kļūt par saimnieku, tad varat palīdzēt ziedojot patversmei. Vairāk informācijas – www.jekabpilspatversme.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!