Foto: AP/Scanpix

Groznijā plāno izveidot profesionālu hokeja komandu, kas piedalītos Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), aģentūrai TASS atklājis Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs.

Pie tūrisma kompleksa "Groznijas jūra" tiek būvēts daudzfunkcionāls sporta komplekss, kurā atradīsies arī KHL līmeņa ledus arēna ar 6000 skatītāju vietām.

"Kas attiecas uz spēlēšanu KHL, šādu mērķi vajag izvirzīt. Kad tas tiks realizēts, ir atkarīgs no daudziem faktoriem. Tomēr es nešaubos, ka nākotnē mums būs lieliska komanda. Protams, mēs uz šo mērķi tieksimies," teica Kadirovs.

Tāpat Čečenijas prezidents neizslēdz, ka klubā būs augsta līmeņa pasaules klases spēlētāji.

"Lai sagatavotu labu komandu, mums ir nepieciešami līdzekļi un daudz laika. Esmu pārliecināts, ka potenciālie komandas sponsori atrodas gan Krievijā, gan ārvalstīs. Vispirms mēs dosim priekšroku vietējiem hokejistiem, taču arī kāda izcila pasaules hokeja personība varēs kļūt par vienu no komandas virzītājspēkiem. Protams, galvenais mērķis ir tūkstošiem jauniešu dot iespēju nodarboties ar ledus sporta veidiem, dot iespēju slidot," uzsvēra Kadirovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!