Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa ieguvēju Sankpēterburgas SKA viceprezidents Romāns Rotenbergs paudis sašutumu par KHL spēlētāju algu līmeni, vēsta Krievijas masu mediji.

Pēc SKA viceprezidenta rīcībā esošās informācijas, KHL spēlētājiem maksā nesamērīgi daudz un summas nav ekonomiski pamatotas.

"KHL algas 10 reizes pārsniedz Somijas un Zviedrijas līgu algas. 400 000 eiro – tā ir Somijas līgas maksimālā alga, ko saņem labākais spēlētājs. Mums labākais spēlētājs saņem 4-5 miljonus. Arī, ja valūtas kurss piedzīvos smagu kritienu, šī spēlētāja alga tāpat nenokritīs līdz vidējam līmenim Eiropas hokejā ," neizpratnē ir Rotenbergs.

Rotenbergs ir pārliecināts, ka KHL algas steidzami jāsamazina, jo tas var novest pie līgas krīzes. "Mums algas aug, bet līgas ieņēmumi nepalielinās. Bet visam taču jābūt līdzsvarā, viens no otra ir atkarīgs. Kurp viņi dosies [ja nebūs KHL]? Labi, uz NHL aizbrauks kādi 4-5 spēlētāji, bet ko darīs pārējie? Brauks uz Somiju un Zviedriju par ievērojami mazāku atalgojumu? Nē, viņiem, visticamāk, nāksies meklēt darbu citā jomā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!