2003. gada Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) drafta devītais numurs Maikls Svītnijs pēc gada pārtraukuma atgriezies laukumā, pārstāvot Urugvajas čempionāta Urundajas universitātes komandu un sverot 168 kilogramus, vēsta vietējie mediji.

Svītnijs portālam "solobasket.com" atklāja, ka gadu esot mocījies ar depresiju, "nepareizi" ēdis un neesot trenējies, taču pēc tēva nāves ticis tam pāri un atgriezies sportā. vasarā Svītnijs piedalījās paraugturnīrā, kur parādīja, ka viņa basketbola iemaņas joprojām ir augstā līmenī. Basketbolists vēlas būt par paraugu saviem trim bērniem un nomest svaru.

Savā pirmajā spēlē jaunajā komandā Svītnijs guva 10 punktus un izcīnīja 18 atlēkušās bumbas, bet viņa komanda uzvarēja ar 76:66.

Savas NBA karjeras laikā viņš spēlējis Ņujorkas "Knicks" un Čikāgas "Bulls", aizvadot līgā četras sezonas no 2003. līdz 2007. gadam. Aizvadījis vienu sezonu Ķīnā, 2010. gadā Svītnijs pārcelās uz Dienvidameriku, kur spēlēja Dominikānas Republikā, Urugvajā, Puertoriko un Venecuēlā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!