Foto: AP/Scanpix

Par šobrīd pasaulē populārāko sportistu ietekmīgā Ziemeļamerikas sporta medija ESPN pētījumā atzīts Madrides "Real" portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu.

Populārā sporta medija ESPN direktors un sporta analītiķis Bens Alamars izstrādājis formulu, pēc kuras apkopojis pasaules populārākos sportistus. Veicot apkopojumu, Alamars vērtēja to, cik daudz katrs sportists sezonā pelna gan ar algu, gan ar reklāmu līgumiem, sekotāju skaitu un viņu aktivitātes sociālajos tīklos, kā arī to, cik bieži katrs no sportistiem meklēts "Google".

Piedāvājam aplūkot ESPN pētījumā noteiktos desmit populārākos sportistus.

1. Krištianu Ronaldu

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krištianu Ronaldu ieņem godpilno pirmo vietu pasaules populārāko sportistu topā. Futbolists sezonas laikā pelna aptuveni 53 miljonus dolāru, reklāmas līgumos saņemot vēl 27 miljonus. Savukārt portālā "Facebook" sportists saņēmis 110,8 miljonus atzīmes ''like'' jeb patīk. Sociālajā tīklā "Twitter" viņam ir 41, 5 miljoni sekotāju.

2. Lebrons Džeimss

Foto: Reuters/Scanpix

Pasaulslavenais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas basketbolists Lebrons Džeimss topā ieņem otro vietu. Sezonā Džeimss pelna 23 miljonus dolāru, bet ar reklāmas līgumiem saņem gandrīz uz pusi vairāk – 44 miljonus. Tāpat sportists saņem lielu atbalstu no faniem sociālajos tīklos – "Facebook" viņš saņēmis 22,4 miljonus ''like'', bet "Twitter" viņa gaitām seko 29, 6 miljoni sportista līdzjutēju.

3. Lionels Mesi

Foto: Reuters/Scanpix

Ja pasauli joprojām nomoka mūžīgais jautājums, kurš ir labāks futbolists – Ronaldu vai Mesi, tad vismaz popularitātes ziņā Mesi atpaliek par divām vietām. Argentīnas futbolists sezonas laikā savu bankas kontu papildina par 52 miljoniem dolāru, bet ar reklāmas līgumiem saņem vēl 22 miljonus. Sportista "Facebook" ir 84, 3 miljoni fanu, bet tviterī viņam nav oficiālā konta.

4. Neimārs

Foto: AFP/Scanpix

Brazīlijas profesionālais futbolists Neimārs, kurš 2012. gadā tika atzīts par Dienvidamerikas labāko futbolistu, par fanu mīlestību nevar sūdzēties. "Facebook" futbolists saņēmis 56,4 miljonus ''like'', bet "Twitter" sportista ikdienas un profesionālajām gaitām seko 22,1 miljoni līdzjutēju. Sezonas laikā Neimārs nopelna 12 miljonus dolāru, bet vēl 17 miljonus iegūst no reklāmas līgumiem.

5. Rodžers Federers

Foto: AP/Scanpix

Rodžers Federers ieies tenisa vēsturē ne tikai kā sportists, kurš visilgāk noturējies kā pasaules pirmā rakete, bet arī kā viens no populārākajiem sportistiem. Sezonas laikā Federers saņem 9 miljonus dolāru, bet summa, ko viņš saņem no reklāmas līgumiem ir sešas reizes lielāka – 58 miljoni. Arī fanu interese par sportistu nav maza – "Facebook" sportists saņēmis 14, 5 miljonus ''like'', bet "Twitter" sekotāju skaits ir 4, 7 miljoni.

6. Kevins Durants

Foto: AFP/Scanpix

Pazīstamais ASV basketbolists Kevins Durants, kurš 2007. gadā kļuva par līgas labāko debitantu un vairākas reizes piedalījies NBA Zvaigžņu spēlē, par savu darbu Oklahomasitijas "Thunder" komandā saņem 20 miljonus dolāru, bet vēl 35 miljonus no reklāmas līgumiem. Ja lielākajai daļai sportistu fani aktīvāki ir "Facebook", tad Durantam ir otrādāk. "Twitter" basketbolistam ir 13, 5 miljoni sekotāju, bet "Facebook" atzīmi ''like'' viņš saņēmis 10,1 miljonus reižu.

7. Taigers Vuds

Foto: Reuters/Scanpix

Par vienu no visu laiku izcilākajiem golferiem atzītais Taigers Vuds, kurš vairākus gadus bija pelnošākais sportists pasaulē, šobrīd sezonas laikā saņem 1 miljonu dolāru, bet ar reklāmas līgumiem vēl 50 miljonus. Sociālajā tīklā "Twitter" sportistam seko 5, 7 miljoni viņa talanta cienītāju, bet "Facebook" viņš saņēmis 3,1 miljonus ''like''.

8. Virats Koli

Foto: AFP/Scanpix

Topa astoto vietu ieņem indiešu kriketa spēlētājs Virats Koli, kurš sezonas laikā par veikto darbu tiek atalgots ar 7 miljonus dolāru lielu algu, bet reklāmas līgumos viņš saņem 18 miljonus dolāru. Sportista atbalstītāji nodrošinājuši viņam 28,3 miljonus ''like'' "Facebook", bet tviterī sportists savācis 10, 7 miljonus sekotāju.

9. Hamess Rodrigess

Foto: AP/Scanpix

Kolumbijas futbola izlases līderis Hamess Rodrigess ir atzīts par vienu no labākajiem jaunajiem futbolistiem pasaulē. Un kā zināms, jo labāks sportists, jo slavenāks un atzītāks fanu acīs. Portālā "Facebook" perspektīvais futbolists no faniem saņēmis 29, 7 miljonus ''like'', bet "Twitter" viņam seko 9, 6 miljoni līdzjutēju. Sezonas laikā sportists nopelna 10 miljonus dolāru, kā arī saņem vēl 5 miljonus no noslēgtajiem reklāmas līgumiem.

10. Rafaels Nadals

Foto: Reuters/Scanpix

Viens no pasaules labākajiem tenisistiem Rafaels Nadals noslēdz TOP 10. Viņš sezonas laikā pelna 5 miljonus dolāru, bet reklāmas līgumi papildina bankas kontu ar vēl 28 miljoniem. Arī sportista fani izrāda diezgan lielu atbalstu sociālajos tīklos – "Facebook" tenisists saņēmis 14,6 miljonus ''like'', bet "Twitter" viņa gaitām seko 9,3 miljoni fanu no visas pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!