Foto: AP/Scanpix

Ja es nebūtu sporta zvaigzne, mani nemaz netiesātu – tā, pirmo reizi stājoties Spānijas tiesas priekšā, pirmdien sacījis Spānijas futbola granda "Real Madrid" portugāļu sporta superzvaigzne Krištianu Ronaldu, vēsta "Daily Mirror".

Ronaldu apsūdzēts teju 14,7 miljonu eiro nodokļu nemaksāšanā laika posmā no 2011. līdz 2014.gadam.Pats futbolists paudis gatavību samaksāt šo summu, lai izvairītos no ilgstošiem tiesas darbiem, tomēr pirmdien viņam nācās sniegt pirmās liecības. Ja izmeklētāji un tiesneši uzskatīs, pārkāpumi nav ievērojami, tad Ronaldu var tikt cauri ar administratīvo sodu, samaksājot šo nodokļu parādu. Ja tiesībsargājošās instances būs skarbākas, tad pret portugāļu sporta zvaigzni sāks krimināllietu, kuras ietvaros viņam draud ne tikai iespaidīgā soda nauda, bet arī trīs mēnešu cietumsods.

32 gadus vecais Ronaldu pirmdien pirmstiesas izmeklēšanas ietvaros vairāk nekā 90 minūtes sniedza liecības, atbildot uz tiesneses Monikas Gomesas Pereiras jautājumiem. Tiesas sēde bija slēgta. Ņemot vērā lielo sabiedrības un masu mediju interesi, tiesnese aicināja pēc noklausīšanās futbolistu vai viņa pārstāvjus sniegt oficiālus komentārus, tomēr Ronaldu ar saviem pārstāvjiem to neizdarīja.

Vēlāk Ronaldu pārstāvji izplatījuši oficiālu paziņojumu, bet britu mediji ziņo, ka tiesas sēdē bijusi pietiekami asa vārdu apmaiņa.

"Ja mani nesauktu Krištianu Ronaldu, es te nesēdētu," tiesnesei teica futbolists.

Tomēr tiesnese repliku uztvērusi mierīgi un atbildējusi, ka futbolists kaut ko ir pārpratis. "Daudzi citi cilvēki ir sēdējuši tur, kur tagad sēdiet jūs. Balstoties uz savāktiem pierādījumiem, pret jums ir ierosināta lieta par finansiāliem noziegumiem. Ņemot vērā visus pierādījumus, es arī spriedīšu par šo lietu. "

Tikmēr oficiālajā paziņojumā Ronaldu norāda, ka nekad nav domājis par izvairīšanos no nodokļiem un allaž visiem saviem konsultantiem teicis, lai ievēro visus likumus un pat necenšas izvairīties no nodokļiem. "Spānijas nodokļu inspektori visu zina par maniem ieņēmumiem, jo esmu sniedzis visu nepieciešamo informāciju. Nekad neko neesmu slēpis un nekad pat neesmu domājis apiet nodokļus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!