Latvijas bobsleja izlasē šobrīd iekļūt cenšas Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsējs-glābējs, kurš pagājušā gada vasarā kļuva pazīstams arī ārpus valsts robežām, jo neticamā veidā izglāba pa logu izlēkušu sievieti. To 360 TV sarunu šovā "Hattrick ar Puči" atklāja Latvijas bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis.

Prūsis intervijā stāsta, kā pēdējos gados veicies ar stūmēju atlasēm, kas agrāk bija ļoti populāras un kur varēja krietni papildināt izlases kandidātu rindas.

"Tie rumpji, fiziskās dotības vienam otram ir labas. Bet nav rakstura krampis. Izkūst pie pirmām vai daudzām grūtībām," konstatē Prūsis. "Ir jāziedojas. Agrāk pat bija vieglāk tikt izlasē, tagad ir grūtāk. Kad beidzas nometne, ir jādomā par treniņiem, nevis… Saprotu, ka viņiem ir jāstrādā, jāpelna nauda iztikai. Viņiem te jau neko nemaksā, viņi ir amatieri."

Prūsis atgādina, ka bobslejisti agrāk rezerves "pasmēlušies" no vieglatlētiem, tomēr pēdējos gados tā nav un atnākušie vieglatlēti nav tikuši tālāk par otro, trešo ekipāžu.

"Mums, piemēram, tagad trenējas čalis no Krāslavas, kurš ir robežsargs. Spēlē strītbolu un mazliet cilā svariņus. Vasarā viņš bija viens no labākajiem, skatos uz viņu ar perspektīvu. Un tad ir viens čalis, nu nekāds jaunais vairs, 29 gadi. Viņš ir ugunsdzēsējs, kas noķēra meiteni. Viņš tagad ir pie mums, un viņš ir labs," atklāj Prūsis.

"Hattrick ar Puči" skaties šovakar, 6. novembrī, 21:00 Helio iTV kanālā 360TV un Shortcut.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!