Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) raidījuma "Ūdenszeļļi" desmitās epizodes galvenā odziņa ir intervija ar Kristapu Porziņģi, kurā viņš un Artūrs Šēnhofs runāja par dažādiem tematiem – sākot ar iejušanos spēlē pēc traumas sadziedēšanas un beidzot ar latvieša reitingu populārajā videospēlē "NBA 2k20".

Basketbolists intervēts tika pirms svētdien notikušās spēles pulksten 15.30 pēc vietējā laika, kurā viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" vienība izsēja 30 punktu pārsvaru pret Toronto "Raptors" basketbolistiem. Porziņģis pirms mača atzina, ka viņam labpatīk piedalīties mačos, kuri notiek pirms Latvijā iestājusies nakts.

"Ir bišķin jocīgi – nesanāk rīta treniņš, kurā varētu izmest metienus, bet jādodas pa taisno uz spēli," izteicās Porziņģis. "Tomēr dodu priekšroku agrajām spēlēm, jo pēc tam atlikušo dienu vari atpūsties. Man tā nekad nav bijusi problēma, jo Spānijā arī bieži bija agrās spēles. Bieži jūtu, ka pretinieku komanda tad lēnāk iesāk spēli. Latvijā arī var redzēt – tā kā ideāli."

Liepājnieks 2013. gadā kopā ar Latvijas izlases basketbolistu Anžeju Pasečņiku iekļuva Eiropas U-18 čempionāta simboliskajā piecniekā. Porziņģis atklāja, ka sekojis līdzi komandas biedra sekmēm NBA.

"Esmu patīkami pārsteigts. Uzreiz pēc debijas piezvanīju Anžejam un apsveicu. Dāvis arī ļoti labā līmenī laiž. Man ir riktīgs prieks par viņiem abiem. Novēlu Anžejam noturēties [NBA] un lai izdodas karjera," klāstīja kurzemnieks, kurš stāstīja, ka ar Pasečņiku bieži mēdz sazvanīties pa telefonu.

"Mavericks" pārstāvim tika arī jautāts par spēli pret Fīniksas "Suns", kurā viņš guva vien divus punktus, tomēr pēc mača izpelnījās uzslavas no Dalasas kluba īpašnieka Marka Kubana.

"Sezonas sākumā dažās spēlēs nebija tik daudz iespēju samest punktus, līdz ar to tas mani ietekmēja visās pārējās lietās, kurās varu būt efektīvs, piemēram, aizsardzībā. Galvā tev sēž tas, ka uzbrukumā nedari, ko gribi. Domāju, ka tā spēle bija pirmā, kurā uzbrukumā negāja kā gribētos, bet neļāvu tam ietekmēt visu pārējo. Varbūt tāpēc [Kubans] pozitīvus komentārus izteica," sprieda basketbolists.

Interviju, kurā Porziņģis arī stāstīja par Dalasas kluba iekšieni un komandas leģendas Dirka Novicka klātbūtni, var vērot no video materiāla minūtes atzīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!