Foto: EPA/Scanpix/LETA
Šajā nedēļas nogalē Lasvegasā vienā no gaidītākajām boksa msgasvaru cīņām ringā tiksies Taisons Fjūrijs un Deontejs Vailders, kuri trešdien, 19. februārī, sarīkoja boksam tradicionālu "šovu", apmainoties laipnībām oficiālajā preses konferencē.

Pēc uznākšanas uz skatuves abi bokseri satikās aci pret aci, kā tas ierasts lielajos boksa šovos. Ja citos gadījumos abas puses apmainās "laipnībām" un tad viss turpinās mierīgos toņos, tad šoreiz Fjūrijs un Vailders sarīkoja piecu minūšu ilgu "iesildīšanās" šovu. Tiesa, piecu minūšu laikā bokseri tikai nedaudz pagrūstījās, bet pārsvarā bija lieli balamutes, apsaukājot viens otru dažādos vārdos.

Kā vēsta izdevums "Sport Bible", pagrūstīšanās sākusies pēc īsa dialoga, kurā Fjūrijs aizskāris Vaildera mammu. Fjūrijs savam konkurentam sacījis, ka viņš ir trešais labākais smagsvars pasaulē. Vailders interesējies, kurš tad ir otrais, uz ko Fjūrijs atbildējis : "Tava mamma!".

Lasvegasā paredzētajā cīņā bokseri cīnīsies par pasaules smagsvara čempiona jostu Pasaules boksa padomes (WBC) versijā un vēl dažiem mazāk nozīmīgiem tituliem.

Šī būs otrā Vaildera un Fjūrija cīņa. Abu bokseru pirmā tikšanās 2018. gada decembrī noslēdzās neizšķirti. Fjūrijs un Vailders apņēmās aizvadīt atkārtotu maču, tomēr abi vispirms izlēma boksēties pret citiem pretiniekiem. Ilgu laiku nebija zināms par atkārtoto dueli, līdz tas tika oficiāli izziņots 2019. gada decembrī.

Arī pirms 2018. gada decembra cīņas preses konferencē abi bokseri saplūcās. Toreiz žurnālistu un interesentu pārpildītā telpā pēc sākotnējām runām preses konference pārvērtās par haosu. Pozēšana fotogrāfiem beidzās ar grūstīšanos, bet abu bokseru pārstāvjiem nācās savaldīt sportistus, lai nesarīkotu kautiņu vēl pirms cīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!