Foto: EPA/Scanpix/LETA

Kāds viltvārdis, kurš izlicies par Lietuvas izlases un Kauņas "Žalgiris" komandas basketbolistu Roku Jokubaiti (attēlā), aizturēts aizdomās par lielas naudas summas izkrāpšanu no internetā iepazītām dāmām.

Lietuvas policija sestdien Viļņā aizturējusi krāpnieku, kurš izlicies par valstī labi zināmo basketbolistu Roku Jokubaiti, policija ziņoja vietnē "Facebook". Policijā piektdien vērsās kāda sieviete, kura bija cietusi no viltvārža. Uzreiz tika uzsākta izmeklēšana, bet, aizturot krāpnieku, viņa mājoklī tika atrasti ari vairāki vērtīgi pierādījumu, raksta policija.

Iespējamais noziegums plašāku uzmanību guva jau piektdien, kad kāda sieviete publicēja ierakstu Lietuvā populārā "Facebook" grupā. Viņa garā aprakstā izklāstīja notikumus, kuru dēļ no viņas draudzenes esot izkrāpti 10 tūkstoši eiro.

Kāds vīrietis vārdā Viktors Babajevs iepazīšanās vietnē "Tinder" stādījis sevi priekšā kā basketbolistu Roku Jokubaiti. Dzīvē satiekot uzrunāto dāmu, viņš ieradies "Volkswagen" (Žalgiris" kluba oficiālā sponsora) automobilī, ko rotājušas "Žalgiris" kluba uzlīmes.

Krāpnieks ar laiku pārliecinājis sievieti, ka viņš patiešām ir labi zināmais sportists. Viltus Jokubaitis savai jaunajai draudzenei regulāri sūtījis video no "Žalgiris" arēnas, kā arī dažādus kadrus no komandas ikdienas, tai dodoties izbraukumos vai uzturoties "Radisson" viesnīcā Kauņā vakarā pirms spēles. Savukārt tikšanās reizēs viņš allaž valkājis dažāda veida kluba atribūtiku.

Pēc divu mēnešu ilgām attiecībām viņš atklājis, ka viņam kādas kļūmes dēļ bloķēta bankas karte. Šī iemesla dēļ viņš lūdzis 10 tūkstošu eiro aizdevumu skaidrā naudā, ko draudzene arī viņam sarūpējusi.

Savukārt kāda cita apkrāpta dāma sazinājusies ar mediju "15min.lt", atklājot, kā Babajevs no viņas izkrāpis naudu. Viltvārdis mudinājis sievieti piedalīties auto koplietošanas uzņēmuma "CityBee" konkursā, skaidrojot, ka tajā piedalās arī "Žalgiris" komanda. Nedēļu vēlāk dāma uzzinājusi, ka Babajevs, izmantojot viņas datus un "CityBee" pakalpojumus, iztērējis 550 eiro un ar auto mērojis 2500 kilometrus.

Krāpnieks vēlāk nobloķējis viņu vietnē "Facebook", tādējādi sievietei vairs nespējot ar viņu sazināties. Viņa gan uzņēmusies uzrunāt citas sievietes, kuras kontaktējušās ar Babajevu. Uzklausītie stāsti un viņas aprēķini liecina, ka viltvārdis kopā varētu būt piesavinājies 30 tūkstošus eiro no 17 dažādām sievietēm.

Sieviete policiju jau uzrunāja pirms astoņiem mēnešiem, bet pavērsieni aizvadītajās brīvdienās bijis sen gaidīts progress, medijam klāstīja persona, kuras īstais vārds nav atklāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!