Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Reaģējot uz Krievijas uzsākto karu pret Ukrainu savu darbību Krievijā aptur arvien vairāk ārzemju kompāniju, arī sporta sfērā. Ceturtdien kļuva zināms, ka Krievijā turpmāk nevarēs redzēt "Eurosport" televīzijas pārraides, bet jaunajā sezonā bez legālām iespējām skatīt F-1 paliek autosporta fani.

Kompānija "Discovery", kuras sastāvā ir "Eurosport", paziņojusi par savu televīzijas kanālu darbību apturēšanu Krievijā. "Eurosport", kas Krievijā ienāca 1995. gadā un bija viens no populārākajiem sporta kanāliem, translācijas pārtrauca jau 9. marta vakarā.

"Discovery" gan paziņojumā norāda, ka "Eurosport" krievu valodas redakcija turpina savu darbu ārpus Krievijas robežām un "Eurosport" translācijas krieviski būs pieejams ārpus Krievijas.

Savukārt F-1, turpinot reaģēt uz Krievijas agresiju Ukrainā, vienpusēji lauzusi līgumu ar "Match TV", kas bija F-1 oficiālais partneris Krievijā. Līdz ar to F-1 arī pārtraukusi sava straumēšanas servera F1 TV darbību Krievijā.

Tādējādi Krievijā pirmo reizi kopš 1992. gada nebūs iespējams legāli vērot vienas no pasaulē iecienītākajām sporta sacensībām.

Kā zināms, Krievijas diktators Vladimirs Putins 24. februārī pavēlēja sākt pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, sākot brutālu karu pret savu kaimiņvalsti. Pret Krieviju un tās sabiedroto Baltkrieviju ir ieviestas bargas starptautiskas sankcijas, arī sporta nozarē, un šobrīd abas valstis praktiski ir izolētas no pārējās pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!