Savulaik pirms starta tika lietots pantokrīns jeb briežu ragu tinktūra, kas palīdzēja uzlabot starta ieskrējienu, bet apmēram 60%-70% sportistu pirms braucieniem "vilka dūmu", "sportacentrs.com" sporta diskusiju šovā "eXi" atceras Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs, bijušais bobsleja pilots Zintis Ekmanis.

1984. gada Sarajevas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Ekmanis neslēpa, ka, startējot PSRS izlases rindās, viņa četrinieks nav cīnījies par uzvaru sacensībās, jo priekšā bijuši šveicieši. Toties kvartets katrā posmā centies tikt pie balvas par ātrāko startu, tāpēc ne reizi vien palīgos ņemts pieminētais pantokrīns, kas uzlabojis starta laikus. Ekmanis atcerējās, ka bijuši arī misēkļi – ja kādai ekipāžai pirms tam bijis kritiens, tad kavējies starts un līdz ar to pantokrīna ietekme mazinājusies.

Ekmanis sarunā ar "sportacentrs.com" galveno redaktoru Jāni Celmiņu atklāja, ka savulaik 60%-70% sportistu smēķējuši un dūma uzvilkšana pirms starta bijusi normāla prakse. LBSF ģenerālsekretārs gan atzina, ka alkohols pirms starta gan nav lietots, jo tas ietekmē reakciju. Ekmanis atcerējās vienu gadījumu, kad pēc 150 gramu šampanieša izdzeršanas gandrīz piedzīvojis kritienu trasē.

Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un "Sportacentrs.com" veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienu skatāms "TV4" kanālā, bet pēcāk arī portālā "Sportacentrs.com". Tajā bijušie sportisti apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!